• Πολιτική

    Καυγάς Βορίδη-Παρασκευόπουλου στη Βουλή για τη Νοvartis

    • NewsRoom
    Βορίδης: Αύξηση 20% στον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία

    Μάκης Βορίδης


    Στην συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ειδική επιτροπή της Βουλής κατάφερε να «εισχωρήσει» η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis και τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη. Πόσο μάλλον όταν το θέμα που εξεταζόταν αφορούσε τα προς αναθεώρηση  άρθρα για τη Δικαιοσύνη.

    Η ένταση ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης άφησε αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε εάν η υπόθεση με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Μανιαδάκη είναι «νομικό σφάλμα ή πολιτική καθοδήγηση».

    Προς υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου έσπευσε ο πρόεδρος της επιτροπής για την αναθεώρηση, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Δεν είθισται τόσο σοβαρές κατηγορίες να γίνονται κατά απόντων», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής.

    Ωστόσο ο κ. Βορίδης επέμεινε, τονίζοντας πως σε πολιτικά φορτισμένες υποθέσεις δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. «Και τώρα μου ζητάτε να μην σχολιάσω ότι ο προστατευμένος μάρτυρας, την κατάθεση του οποίου η ΝΔ έχει προσβάλει ως χαλκευμένη και ψευδή, έρχεται και λέει ότι την έκανε μετά από εκβιασμό;» ανέφερε.

    Στην ομιλία του κ. Βορίδη  παρενέβη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαγιώτο Κοζομπόλη., υποστηρίζοντας πως «ο συγκεκριμένος μάρτυρας τώρα είναι κατηγορούμενος».  «Ηταν κατηγορούμενος, προτού καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας», απάντησε ο κ. Βορίδης.

    Τελικά, ο Νίκος Παρασκευόπουλος έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι βαρύ ατόπημα να αναφέρεται βουλευτής σε δικογραφία που βλέπει υπό όρους εχεμύθειας και να προβαίνει σε σοβαρή κριτική κατά δικαστών που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρευνα Novartis: Γιατί η Ελλάδα ζήτησε να είναι υπό την αιγίδα της Eurojust η ανταλλαγή στοιχείων με τις ΗΠΑ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οδεύουν οι καταθέσεις Μανιαδάκη, τινάζεται στον αέρα η διαδικασία



    ΣΧΟΛΙΑ