• Πολιτική

    «Καυγάς» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για… τα μάτια του Προκόπη Παυλόπουλου!

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας


    Σε κλίμα έντονης διαφωνίας κινήθηκαν οι δευτερολογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δεχθεί να τεθούν ως αναθεωρητέα τα άρθρα 16 για τα πανεπιστήμια και 24 για την προστασία του περιβάλλοντος, λέγοντας πως δεν γίνεται να υποστηρίξει αλλαγές που διαφωνεί. Παράλληλα, επέμεινε να καταγγέλλει τη ΝΔ για μη στήριξη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην επόμενη εκλογική διαδικασία, ζητώντας ματαίως από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευθεί από σήμερα πως θα προτείνει τον νυν πρόεδρο στην επόμενη διαδικασία.

    O κ. Τσίπρας δήλωσε πως «υπήρξε ομολογία για το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας πως στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας διαμόρφωσε θέση «με βάση την πολιτική ιδιοτέλεια, βλέποντας τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις».

    «Εγώ σήμερα έκανα ένα τολμηρό βήμα, αποκάλυψα το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται. Σας προκάλεσα να πάρετε θέση συγκεκριμένη λέγοντας ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν παιχνίδι με τον ΠτΔ και θα προτείνει και στη νέα Βουλή την συνταγματικά προβλεπόμενη ανανέωση της θητείας του σημερινού ΠτΔ, του Προκόπη Παυλόπουλου. Εσείς όχι μόνο δεν το σηκώσατε το γάντι, αλλά αποφύγατε επί 56 λεπτά που μιλήσατε, να απαντήσετε αλλά και να αναφερθείτε ακόμα και στο όνομά του» είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως θα ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά για τις περιορισμένες αλλαγές που θα έρθουν στο Σύνταγμα αντί για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ με νόημα προειδοποίησε για πιθανές κινήσεις της κυβέρνησης που θα εμποδίσουν την αλλαγή του άρθρου 32 για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είχε προαναγγείλει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γιώργος Κατρούγκαλος την Τρίτη, πριν αναγκαστεί από το Μαξίμου, μετά την κατακραυγή, να διαψεύσει τα ίδια τα λεγόμενά του.

    Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας έχει άγχος για το αποτέλεσμα των εκλογών και προσπαθεί να κάνει διαχείριση ήττας για αυτό και αναφέρεται σε πρόσωπα.

    «Πάλι καλά που δε μου ζητήσατε και το ΑΦΜ του κ.Παυλόπουλου» είπε μάλιστα σαρκαστικά και τόνισε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον σέβεται και θεωρεί ότι επιτελεί άψογα τα καθήκοντα του, όμως επέμεινε ότι είναι πρόωρη η ονοματολογία.

    Στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον κ. Μητσοτάκη για το θέμα της στήριξης στον Προκόπη Παυλόπουλο, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον μικροπολιτικό λόγο που επέλεξε αυτή να επιτεθεί για αυτό το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί πως έτσι η ΝΔ θα έχει εσωκομματικά προβλήματα.

    “Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη”, είπε ο πρωθυπουργός, φεύγοντας γρήγορα από την Ολομέλεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ ψηφίζει το άρθρο 32 γιατί δεν θέλει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευτυχώς κ. Τσίπρα που το Σύνταγμα δεν είναι το ατού σας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λοβέρδος: Ο Τσίπρας προσπάθησε να ξεφύγει από την ομολογία του ότι θα χάσει τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ