• Πολιτική

    Κατερρίφθη ελικόπτερο που συμμετείχε στο πραξικόπημα – 17 νεκροί αστυνομικοί


    Πληροφορίες του δικτύου NTV κάνουν λόγο για την κατάρριψη ενός μαχητικoύ τζετ, που συμμετείχε στο πραξικόπημα στην Τουρκία. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο τουλάχιστον 17 νεκρούς αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στην Άγκυρα, στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων. Και η κρατική τηλεόραση φαίνεται πως ανακαταλαμβάνεται σιγά σιγά από Τούρκους πολίτες.

    Τρομάζει το σκηνικό από τους άδειους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας

    Tην κατάληψη της εξουσίας στη χώρα ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα. Σύμφωνα με  το πρακτορείο Reuters, ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ διαβεβαίωσαν ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

    Ο στρατός έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube). Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ενώ δύο γέφυρες στον Βόσπορο έχουν κλείσει και τανκς έχουν βγει στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

    tourkia4 tourkia3 tourkia5 tourkia2 tourkia1

    Περίπου μισή ώρα, μετά την ανακοίνωση για την κατάρριψη του στρατιωτικού ελικοπτέρου, έπεσε βόμβα στο τουρκικό Κοινοβούλιο, στην Άγκυρα.Επίσημη εικόνα δεν υπάρχει από την τουρκική πρωτεύουσα. Η έκρηξη δεν ήταν πολύ μεγάλη και δεν έχει τραυματιστεί κάποιος βουλευτής. Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπάρχουν καπνοί.

    Παράλληλα το ΝΑΤΟ έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστά το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ότι ο εναέριος χώρος της Άγκυρας έχει αποκλειστεί.

    Έκρηξη επίσης σημειώθηκε και στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Συνεχείς εκρήξεις σημειώνονται στο σημείο, καθώς και στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ισχυρή έκρηξη συνέβη και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, λίγο μετά την άφιξη του Ερντογάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-video-ke-fotografies-tou-tromou-apo-tin-tourkia/61674

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/i-tourki-polites-ekanan-anakatalipsi-tou-aerodromiou-atatourk-ke-tis-gefiras-tou-vosporou-video/61712



    ΣΧΟΛΙΑ