• Πολιτική

    Κατερίνα Εξερτζόγλου: Μια ειδικός των… «βαμπίρ», Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Πόρων στο υπ. Εργασίας!


    Μια νέα περίπτωση «εντυπωσιακής ανέλιξης» από τα χαμηλά σε σημαντικό παράγοντα του κρατικού μηχανισμού, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, απασχολεί τις τελευταίες ώρες το ελληνικό παραπολιτικό σκηνικό. Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά ένα πρόσωπο με προϋπηρεσία στο… σινεμά, το οποίο βρέθηκε ξαφνικά από τη θέση της «τηλεφωνήτριας», όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί της, σε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας.

    Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, η 33χρονη Κατερίνα Εξερτζόγλου, διαδέχτηκε την περασμένη Παρασκευή τον Χαρίλαο Φλώρο στη θέση του υπεύθυνου για την διαχείριση των κοινοτικών πόρων του υπουργείου, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση που υπέβαλε ο τελευταίος, χωρίς μάλιστα να επικαλεστεί κανέναν απολύτως λόγο. Μάλιστα η επιλογή της κ. Εξερτζόγλου ήταν τόσο απρόσμενη, που αρκετοί υπάλληλοι του υπουργείου δήλωσαν αιφνιδιασμένοι.

    Ποια είναι όμως η νέα Γενική Γραμματέας και ποια η σχέση της με τη διαχείριση κοινοτικών πόρων; Η 33χρονη ψυχολόγος, σύμφωνα με το βιογραφικό της, δούλευε μέχρι πριν από λίγα χρόνια ως «ειδική σύμβουλος» στο γραφείο της πρώην Γ.Γ. Κοινοτικών Πόρων, Άννας Δελαπόρτα. Η κ. Εξερτζόγλου εκτελούσε χρέη γραμματέα σε διάφορες επιτροπές, ωστόσο σύμφωνα με τα «φαρμακερά» σχόλια των συναδέλφων της, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας,  τα καθήκοντά της περιορίζονταν τότε στο να… σηκώνει τα τηλέφωνα.


    Παρά την αποχώρηση της κ. Δελαπόρτα το 2015, λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης, η κ. Εξερτζόγλου κράτησε τη θέση της καθώς παρέμεινε στη γραμματεία της νέας υπεύθυνης, της κ. Δήμητρας Χαλικιά, απόφαση η οποία πάντως έφερε τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του υπουργείου. Όταν παραιτήθηκε η κυρία Χαλικιά, η κ. Εξερτζόγλου παρέμεινε στην Γραμματεία και επί θητείας Χαρίλαου Φλώρου. Από εκεί, μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη της θέσης του υφυπουργού από τον κ. Ηλιόπουλο, έγινε σύμβουλός του στο γραφείο του και από εκεί κατέληξε την περασμένη Παρασκευή Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, υπεύθυνη για τους Κοινοτικούς Πόρους.

    Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της που παρουσιάζεται από το υπουργείο, η Κατερίνα Εξερτζόγλου «αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον Τύπο, το μεγάλο πάθος της είναι ο κινηματογράφος, καθώς εκτός από όσα αναφέρει το υπουργείο, η ίδια έχει κάνει θεατρικές σπουδές στο εξωτερικό, έχει εργαστεί ως κριτικός κινηματογράφου σε διαδικτυακά περιοδικά και συμμετείχε σε ταινία μικρού μήκους με τίτλο «What is there to see?».

    Μάλιστα το μεταπτυχιακό της στην Πολιτιστική Διαχείριση έχει θέμα διπλωματικής εργασίας «Τα βαμπίρ στον κινηματογράφο και η ένταξή τους στην ποπ κουλτούρα: Από το Nosferatu του Friedrich Wilhelm Murnau στο Twilight της Catherine Hardwicke». Την καλλιτεχνική της φύση άλλωστε φροντίζει να την επιδεικνύει και στην δουλειά της στο υπουργείο, με το «καλλιτεχνικό» στυλ που έχει επιλέξει για την εμφάνισή της.

    Δείτε το επίσημο βιογραφικό της κ. Εξερτζόγλου που είναι αναρτημένο στη σελίδα του υπουργείου:

    «Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, στον συντονισμό του προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο Υπουργείο Εργασίας με χρηματοδότηση της SRSP, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή του ανοιχτού πλαισίου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης στον Δήμο Ελευσίνας».



    ΣΧΟΛΙΑ