• Πολιτική

    Κατατέθηκε στη Βουλη η τροπολογία για τις προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται οι όροι πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας “Θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

    Είχαν γίνει ήδη γνωστοί από τον Υπουργό Παιδείας οι όροι πρόσληψης-μοριοδότησης των εκπαιδευτικών από την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενώ αυτοί επικυρώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

    Την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας σήμερα είχε ανακοινώσει με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Πρόεδρός της κ. Δημ. Σεβαστάκης καλώντας μάλιστα τον υπουργό Παιδείας εάν ήθελε να συμπεριλάβει και φορείς που θα τοποθετηθούν κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Αίσθηση δε, προκάλεσε η σημείωση κ. Σεβαστάκη ο οποίος επισήμανε ότι επειδή το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα πυκνό από πλευράς κοινοβουλευτικού έργου, η συζήτηση του νομοσχεδίου και της επίμαχης τροπολογίας να μην “τραβήξει”σε μάκρος, χωρίς όπως είπε, προς τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκπτώσεις στην διαδικασία.

    Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις” ο κ. Γαβρόγλου το χαρακτήρισε ως μεταρρυθμιστική τομή η οποία έγινε μετά από διαβούλευση των ίδιων των ενδιαφερομένων.

    Ενώ η πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγήτρια στο Πάντειο κ Σία Αναγνωστοπούλου: το χαρακτήρισε “ιστορικής σημασίας και προϊόν διαβούλευσης από τα κάτω” τονίζοντας πως το λέει αυτό “έχοντας πλήρη επίγνωση του όρου ως καθηγήτρια Ιστορίας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ