ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η τροπολογία που προβλέπει την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, για τα μη αλκοολούχα ποτά, τα εισιτήρια των κινηματογράφων και τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η μείωση του ΦΠΑ αφορά στην περίοδο από 1η Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου. Στην τροπολογία περιλαμβάνται τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται επίσης πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα μισθώματα έχουν δικαίωμα έκπτωσης του 1/3 των απωλειών τους από φορολογικές υποχρεώσεις από 31 Ιουλίου 2020 και μετά.
Στην τροπολογία προβλέπεται και αύξηση του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά 1, 250 δισ. ευρώ για υλοποίηση μέτρων που αφορούν τη δημόσια υγεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στον αστερισμό των deals το 2025 ο εγχώριος κλάδος τροφίμων και ποτών: Οι συμφωνίες-ορόσημα και οι προοπτικές το 2026
- Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν- Μοντανά
- Τα επτά ορόσημα της αγοράς ενέργειας το 2026
- Δημόσιο: Τι αλλάζει στα πειθαρχικά – Παραπτώματα η παρενόχληση και η άρνηση αξιολόγησης