array(0) {
}
        
    
Menu
1.7%
Τζίρος: 187.13 εκατ.

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Comments

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί είναι θέμα προς συζήτηση οι συναντήσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Μόνο στην Ελλάδα κάνουμε ζήτημα π.χ. αν ο Στέφανος Κασσελάκης που συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αντάλλαξαν βλέμματα.

1

Παίρνουμε δύο – τρεις φωτογραφίες που ο ένας κοιτά εδώ κι ο άλλος εκεί και συμπεραίνουμε ότι «ήταν αμήχανοι, παγωμένοι», ότι «τους χωρίζει άβυσσος» και άλλα τέτοια πολιτικά κουτσομπολιά.

Γιατί δηλαδή να είναι είδηση ότι ο Κασσελάκης που δεν ξέρει ακόμη ούτε τον θυρωρό της Κουμουνδούρου, ζητά να συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη, τον Ν. Ανδρουλάκη, τον Δ. Κουτσούμπα.

Τι πιο συνηθισμένο σε ώριμες δημοκρατίες να συναντάται ένας νέος στα πολιτικά με τους παλιότερους;

Τι πιο φυσιολογικό να γίνεται μια εθιμοτυπική συνάντηση και να ανταλλάσσονται απόψεις… περί ανέμων και υδάτων;

Ναι, λοιπόν, αυτό είναι το φυσιολογικό και δεν υποκρύπτεται τίποτε πίσω από αυτές τις συναντήσεις.

Θα βρεθούν, θα χαιρετηθούν, θα πουν για τον καιρό, μπορεί και για τις ομάδες, άντε να μιλήσουν και λίγο για τα προβλήματα της χώρας και… έτερον ουδέν.

Ούτε ο Μητσοτάκης θα αλλάξει την πολιτική του επειδή θα συναντήσει τον Κασσελάκη, ούτε ο Ανδρουλάκης θα υπογράψει… προικοσύμφωνο για τον «γάμο» ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και με σήμα τον «κόκκινο ήλιο» που ζητά ο πασοκογενής Χρήστος Σπίρτζης.

Το φυσιολογικό είναι αυτές οι κινήσεις αβρότητας, το αφύσικο είναι να μην έχει συναντηθεί π.χ. ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Ανδρουλάκη αν κι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον δεύτερο.

Αν φταίει ο ένας ή ο άλλος λίγη σημασία έχει. Αν μισεί ο ένας τον άλλον επίσης. Μια συνάντηση δεν άλλαζε απολύτως τίποτε από τις βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που έχουν.

Να συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι το να συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. Οι μάχες άλλωστε δίνονται στη Βουλή και… στους δρόμους αν χρειάζεται.
Οσο για τα… κομπρεμί που λέει και ο λαός, δηλαδή τις πολιτικές συνεννοήσεις; Αυτές γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και όχι στις επίσημες συναντήσεις.

Στο κάτω – κάτω ειδικά για το χώρο της Κεντροαριστεράς είναι αστείο να συζητάμε για συνένωση δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να νικηθεί το «τέρας» της Δεξιάς. Οι διαφορές των δύο κομμάτων είναι χαοτικές.

Μάλιστα παλεύουν για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Επικείμενος γάμος υπάρχει μόνος τη φαντασία εκείνων που στήνουν τέτοια παιχνίδια και κάνουν τέτοιες ατελέσφορες συνεννοήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΚΟ: Στόχος του προέδρου η «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες»

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΑΚ: Πώς θα υλοποιηθεί το εμβληματικό έργο που θα συνδέσει όλη την Κρήτη – Το χρονοδιάγραμμα
Τα 30 εκατ. του Ιβάν, η αγωνία του Ζούλα, το δράμα της Δανάης, τι αλλάζει στην ΕΡΤ και μια ηχηρή μεταγραφή από τον Μαρινάκη
Ενα καλό νέο από ΗΠΑ, τι φοβάται η ΕΥΠ, «επεισόδιο» Ζωής – Σοφίας, το… Challenge για τον Πίνατ και ο… έρως πολιτικού με νεαρά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ά. Γεωργιάδης: Τι έρχεται για φάρμακα υψηλού κόστους και δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Το αδιέξοδο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία
Πώς ο Σάμι Φάις «ανέστησε» την Καλογήρου
Alpha Bank: Ιστορικό ρεκόρ κερδών και αναβαθμίσεις ενόψει από τους διεθνείς οίκους
ΒΟΑΚ: Πώς θα υλοποιηθεί το εμβληματικό έργο που θα συνδέσει όλη την Κρήτη – Το χρονοδιάγραμμα
Τι είδε ο Παπασταύρου στο Τέξας: Τι σημαίνει η συνεργασία με τους κολοσσούς Cheniere, Chevron, Exxon
Τα 30 εκατ. του Ιβάν, η αγωνία του Ζούλα, το δράμα της Δανάης, τι αλλάζει στην ΕΡΤ και μια ηχηρή μεταγραφή από τον Μαρινάκη
Forbes: Πώς επηρέασε τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ο ταραγμένος Απρίλης – Πού βρίσκονται Mασκ, Μπέζος και Αρνό
Μενούνος: Πώς Κούβελος και Χανδακάς έφεραν στην Ελλάδα την πανέμορφη ηθοποιό – Η Μαρία της Διασποράς, από τα Dunkin’ Donuts στα Emmy
Ενα καλό νέο από ΗΠΑ, τι φοβάται η ΕΥΠ, «επεισόδιο» Ζωής – Σοφίας, το… Challenge για τον Πίνατ και ο… έρως πολιτικού με νεαρά