• Πολιτική

    Κασσελάκης: «Βεβαίως και είμαι αριστερός – Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ»

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

    Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


    Εχουμε μεγάλη ανεπάρκεια σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με πολιτικό πρόσημο, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο Star σχολιάζοντας τις πρόσφατες καταστροφές.

    «Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει την πόλη», είπε σημειώνοντας ότι υπάρχει κλιματική κρίση αλλά θα πρέπει να έρχεται το κράτος και να δρα προληπτικά και περιορίζει τις ζημιές.

    Αναφορικά με το τι πρέπει να αλλάξει δήλωσε ότι πρέπει να ξέρουν όλοι ποιος λογοδοτεί που, τόνισε. Χρειάζεται καλύτερο οργανόγραμμα και απορρόφηση των πόρων που παρέχει το Ταμείο Ανάκαμψης για να γίνουν τα έργα. Ποιος επέβλεψε την περάτωση των έργων από την κεντρική κυβέρνηση; Γιατί δεν έχουν καθαρίσει τα φρεάτια;

    Οι άνθρωποι χρειάζονται μεγάλη αρωγή. Όχι μόνο για να ξελασπώσουν τα σπίτια αλλά να στηρίξουν την οικογένειά τους, δήλωσε.

    Καλά θα έκανε ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτος αντί να ασχολείται με ταμπέλες και εμένα σχολίασε με αφορμή τις πρωινές αναφορές του πρωθυπουργού. Ο κος Μητσοτάκης κάνει επικίνδυνη δουλειά για τη ζωή του πολίτη. «Εχει ζωές στα χέρια του».

    Ερωτηθείς για το ότι δεν θα είναι στη Βουλή δήλωσε ότι «δεν θα είναι πρόβλημα. Ο λαός έχει την κρίση του. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξαν να ηγηθώ μιας παράταξης «από τα μέλη για τα μέλη». Συνεργάζομαι άριστα με τον κ. Φάμελλο και είναι σημαντικό που είναι στη Βουλή. Το έργο είναι δύσκολο και χρειάζεται ένας επιστήμονας για να χειρίζεται τα θέματα εκεί όσο εγώ θα είμαι στην κοινωνία.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν νοιώθει «αριστερός». Είπε ότι τα βιώματα του καθενός ανήκουν στο καθέναν. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Πήγα στη Μακρόνησο και αναρωτήθηκα για ποιο λόγο η νέα γενιά δεν έχει επισκεφτεί το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι κώδικας ζωής αλλά και πολιτική. Η πυξίδα πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

    Θέλω να φέρω στο κόμμα νέα πρόσωπα που θα μπουν μπροστά, δήλωσε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες ανεξάρτητα ηλικίας. Εχουμε απίστευτα μυαλά στη χώρα και εκτός χώρας πρέπει να τα αξιοποιήσουμε.

    Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου. Ημουν ο μόνος που το έκανα. Κατέθεσα θέσεις για Δικαιοσύνη, υγεία, διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Οταν ο κόσμος άρχισε να με παροτρύνει να κατέβω για πρόεδρος με βάση αυτές τις θέσεις τότε το αποφάσισα.

    Δήλωσε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θέλω συμπράξεις με τα δημόσια, πρέπει να επενδύσουμε στην δημόσια παιδεία.

    Αναφορικά για τους λόγους που ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σημείωσε ότι δεν πέτυχε η απλή αναλογική. Δεν πιστεύω σε αυτό, πιστεύω στην αυτοδύναμη αριστερά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωμένη και να ενισχυθεί.

    Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ολιγοπώλια στην Ελλάδα. Στο ρεύμα είναι γνωστό ότι υπάρχει ολιγοπώλιο και δεν έχουμε κάνει αποκέντρωση της παραγωγής. Υπάρχουν λύσεις: μια από αυτές μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ. Ας αρχίσει η κυβέρνηση να το κάνει σε μερικές περιοχές που έχουν πληγεί. Να δοκιμάσουμε πιλοτικά τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα καύσιμα».

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα, τονίζοντας: «Τώρα λέμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αύξηση από το 2010. Η επενδυτική βαθμίδα έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη. Αυτό που έχουμε κάνει για να είμαστε στην επενδυτική βαθμίδα, είναι να έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα. Αυτό δεν είναι λύση. Το κοινωνικό κράτος. Δέκα χρόνια μνημονίων αποδομήθηκε» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κρατήσει το κοινωνικό δίχτυ».

    «Ο κ. Μητσοτάκης πάει να ιδιωτικοποποιήσει το δημόσιο αντί να το φτιάξει. Αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε από το μέλλον των παιδιών μας. Το να έχουμε σύνεση στις επενδύσεις που κάνουμε, να φτιάξουμε το κοινωνικό κράτος, αυτό έχει και δημοσιονομικό κέρδος. Εγώ θέλω ένας νέος, μια νέα να έχουν λύση στην στέγη τους. Πώς είναι δίκαιο αυτό; Στέγη, αποκέντρωση, δίκαιη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» δήλωσε στη συνέντευξή του.

    Για πρόσθετη φορολογία: «Όχι δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα μπορέσουν να σώσουν χρήματα από το μέλλον. Ο κ. Θεοχάρης όσο και προσιτός και φιλικός να έχει υπάρξει προς εμένα, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει λάθος».

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 17 μονάδων για τη ΝΔ

    ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ για ΟΤΑ: Αντισυνταγματική η διάλυση των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ

    Αχτσιόγλου: Πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια στην ΑΔΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ