• Πολιτική

    Κασσελάκης: Νέα αλλαγή στάσης – Τελικά δεν αποσύρθηκε η επιστολή, το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Νέα αλλαγή στάσης αποφάσισε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν να να «αποκαταστήσουν την αλήθεια» για όσα συνέβησαν χθες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

    Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, κανονικά αναρτημένο υπάρχει στην πλατφόρμα του iSYriza και το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε και την έντονη εσωκομματική κόντρα, καθώς θέτει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στην ταυτότητα, το όνομα, το λογότυπο του κόμματος.

    «Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ» και ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

    «Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο», πρόσθεσαν.

    Νέα αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

    Ωστόσο, τα όσα μετέδωσαν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου έχουν προκαλέσει νέα αναστάτωση στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε χθες στην εισήγησή του από τα κορυφαία στελέχη την εν λευκώ στήριξή τους μέχρι το 2027.

    Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χθες στη συνεδρίαση ότι «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση», προκειμένου να «στεγανοποιήσει» επικοινωνιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να επεκτείνει τη θητεία του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έως το 2027, ζητώντας προκαταβολικά πως δεν υπάρξει καμία μορφή προσωπικής του αμφισβήτησης.

    Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να συνηγόρησε στο γεγονός ότι το Συνέδριο, που ξεκινά αύριο Πέμπτη 22/2, θα κινηθεί στις θέσεις που διαμορφώθηκαν από τον προσυνεδριακό διάλογο, όπως επιβεβαιώνει και η διαρροή της Κουμουνδούρου, αφήνοντας προσώρας στην άκρη καταστατικές αλλαγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης: Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για τους αγρότες

    Άδωνις Γεωργιάδης-Παύλος Πολάκης στην ίδια δικαστική αίθουσα στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

    Χατζηδάκης: Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ