• Πολιτική

    Κασσελάκης: Κανένας λόγος πια για δημοψήφισμα – Να επιστραφούν οι έδρες από Τσακαλώτο-Πέρκα-Κούλογλου

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

    Στέφανος Κασσελάκης


    Δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες – όπως τους ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

    Σημειώνεται ότι η Πέτη Πέρκα, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι τα δύο στελέχη εκείνα, μεταξύ των 46 αποχωρησάντων που υπογράφουν το κείμενο της «Ομπρέλας» και έχουν βουλευτική ιδιότητα.

    Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δεκτή τη τροπολογία των Προεδρικών που ζητούσαν να μη γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος και απέρριψαν τα δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε για λίγα λεπτά, στο βήμα της Κεντρική Επιτροπής, μετά τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας του Τσακαλώτου, την αποχώρηση Τζουμάκα και τις επιστολές με αιχμές από Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα.

    Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες στο κόμμα, όπως και τον Στέλιο Κούλογλου στην ευρωβουλή.

    «Θυμίζω στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Τους καλώ να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα όπως καλώ και τον κ. Κούλογλου να επιστρέψει την έδρα της ευρωβουλής», είπε.

    Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα πως «όσοι εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες θα βρίσκονται εκτός κόμματος, ενώ μετά τις αποχωρήσεις των στελεχών που ήταν προς διαγραφή είπε πως δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα».

    «Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Έτσι, με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση με δύο λευκά.

    Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία Κασσελάκη:

    Διαβάστε επίσης: 

    Ομάδα Αχτσιόγλου: Βαθιά προσβλητική και διχαστική η παρουσία Κασσελάκη στην ΚΕ

    ΣΥΡΙΖΑ: Με δύο βουλευτές λιγότερους το κόμμα – Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Τσακαλώτος – Πέρκα

    Ραγκούσης: Εύχομαι ο Κασσελάκης να μην παραδώσει μία πολιτικά νεκρή πρώην αξιωματική αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ