• Πολιτική

    Κασσελάκης για τα παροπλισμένα Χιούι στο Στεφανοβίκειο: Δεν πέταξαν για να βοηθήσουν επειδή «πνίγηκαν» στη λάσπη

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης

    Στέφανος Κασσελάκης


    Την άποψη πως τα παροπλισμένα ελικόπτερα Χιούι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις διασώσεις επειδή είχαν «βυθιστεί» από τα νερά, υιοθέτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

    «Την ώρα της ανείπωτης τραγωδίας κι ενώ αναζητούμε ακόμα τις ζωές που χάθηκαν μέσα στην ανικανότητα ενός κράτους να υπερασπιστεί τους ανθρώπους του, ένα από τα δεκάδες ερωτήματα που ταλάνιζαν την κοινωνία από την πρώτη στιγμή ήταν γιατί δεν πέταξαν τα ελικόπτερα για διάσωση», υπογραμμίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του σχετικά με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Documento για «την πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο».

    «Προσωπικά δεν “αγόρασα” τη φτηνή δικαιολογία περί ανέμου», είπε και συνέχισε: «Σήμερα αποκαλύφθηκε γιατί δεν πέταξαν: Τα ελικόπτερα “πνίγηκαν” στη λάσπη! Ανάμεσά τους Χιούι, Kiowa, ελικόπτερα εκπαίδευσης και -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και Απάτσι, το πιο σύγχρονο και πιο ακριβό πολεμικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού».

    «Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento είναι σοκαριστικές. Ενάμιση μήνα μετά τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο έμεινε κι αυτή ξέφραγο αμπέλι», σχολιάζει και καταλήγει:

    «Πόσα Rafale σε παρελάσεις, πόσα pass σε πολίτες να κρύψουν τόση ανικανότητα;

    Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η στιγμή δε μου επιτρέπει περιττές διατυπώσεις. Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν: θα λογοδοτήσουν. Είναι δέσμευση. Είναι πατριωτικό καθήκον», καταλήγει.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΣ: Παροπλισμένα Χιούι 60 ετών τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο που δήθεν «δεν πετούσαν γιατί βυθίστηκαν» – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Παύλος Μαρινάκης: «Χυδαιότητες και fake news την ώρα της μάχης για να σωθούν άνθρωποι»

    Κωστής Χατζηδάκης: Χρέος της Πολιτείας να ενεργοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για την αποζημίωση των πληγέντων



    ΣΧΟΛΙΑ