• Πολιτική

    Κασσελάκη… metamorphosis: Από τον Τάιλερ, τις βέρες, τη σκυλίτσα και το life style… σε σοβαρό πολιτικό αρχηγό

    Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Κασσελάκη

    Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με Κασσελάκη


    Ενας… άλλος Στέφανος Κασσελάκης, σα να μεταμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αφήνοντας στην άκρη το πολιτικό life style, «εξαφανίζοντας» τον σύζυγό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ, ρίχνοντας τους τόνους μέσα στο κόμμα και «παίζοντας» καθαρά με πολιτικούς όρους, ο κ. Κασσελάκης έκανε τη στροφή που έπρεπε για να δείξει ότι έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Μετά από ένα και πλέον μήνα όπου ο κ. Κασσελάκης «έπαιξε» με την προσωπική του ζωή, την προσωπική του προβολή και την υπερέκθεση της ευρύτερης και στενής οικογένειάς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πατάει τα πόδια του στο έδαφος.

    Προφανώς οι καταστροφικές γι’ αυτόν και το κόμμα δημοσκοπήσεις έπαιξαν το ρόλο τους. Δεν είναι και λίγο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ενός κόμματος, και μάλιστα του δεύτερου, να έχει συντριπτικά αρνητικές γνώμες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί συνεχώς και να κινδυνεύει να ξεπεραστεί από το ΠΑΣΟΚ.

    Και είναι ακόμη πιο προφανές ότι το στενό του επιτελείο τον έπεισε ότι πρέπει να κινηθεί θεσμικά και αυστηρά πολιτικά, καταθέτοντας προτάσεις για διάφορα θέματα, συνεχίζοντας με σοβαρότητα τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα και επιτιθέμενος στον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση με επιχειρήματα κι όχι με κραυγές.

    «Αυτόν τον αρχηγό θέλαμε να δούμε. Κι όχι εκείνον που εμφανιζόταν περισσότερο ως παίκτης reality παρά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ομολογούν στελέχη της Κουμουνδούρου.

    Οι κινήσεις που άλλαξαν την εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη είναι:

    1. Η εξαφάνιση της προσωπικής του ζωής από το πρώτο πλάνο. Πλέον ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να μην υπερεκτίθεται τόσο ο ίδιος για προσωπικά θέματα όσο και ο σύζυγός του, Τάιλερ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν έχουμε πλέον ξαναδεί τους γονείς του ή τον αδερφό του. Ούτε έχουμε ξαναζήσει στιγμές της καθημερινότητάς του –που και ο κ. Κασσελάκης επιδίωκε- όπως να πηγαίνει στο γυμναστήριο, να αγοράζει καφέ, να παίζει με το σκυλάκι ή να φωτογραφίζεται με τον Τάιλερ. Ειδικά ο τελευταίος έχει βγει εντελώς από το κάδρο, μετά τον γάμο τους στη Νέα Υόρκη και την επιστροφή τους στην Αθήνα.

    Χαρακτηριστική η «εξαφάνιση» του Τάιλερ
    Χαρακτηριστική η «εξαφάνιση» του Τάιλερ

    2. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει πλέον να ρίξει λάδι στην εσωκομματική φωτιά, έχει βάλει κάτι από το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ τις συγκρούσεις με την κομματική νομενκλατούρα, έχει πάει για πιο μετά την υπόθεση των διαγραφών στελεχών.

    Με τον τρόπο αυτό δεν εμφανίζεται ως ένας αρχηγός που το μόνο που κάνει είναι να τσακώνεται με κομματικά στελέχη και βεβαίως δεν δημιουργούνται αρνητικές εικόνες στα Μέσα Ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Βεβαίως πρόκειται για μια ισορροπία τρόμου και για μια διαδικασία που δεν σταματά, απλά μετατίθεται για την Κεντρική Επιτροπή και βεβαίως για το συνέδριο του Φεβρουαρίου. Η ελπίδα του κ. Κασσελάκη και της ομάδας του είναι να κλείσουν οι πληγές όσο το δυνατόν περισσότερο και να μπορέσει να μπει το κόμμα σε μια κανονικότητα.

    3. Οι συναντήσεις του κ. Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και αργότερα με τον Δ. Κουτσούμπα, μπορεί να έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είναι όμως και ουσιαστικές πολιτικές κινήσεις από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Κασσελάκης θέλει να παρουσιάσει ένα ηγετικό προφίλ, ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού, με προτάσεις, πολιτικές θέσεις. Κι όχι με συνεχή συζήτηση για τον Τάιλερ, τη βέρα του, το σκύλο του και οτιδήποτε άλλο μη πολιτικό. Ακόμη και τα θέματα που συζήτησε χθες με τον κ. Μητσοτάκη δείχνουν την κατεύθυνση που θέλει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Υποκλοπές, προσλήψεις στο Δημόσιο (έκανε άλλωστε επίσκεψη στον ΑΣΕΠ), πρόταση για αλλαγή του πόθεν έσχες, για το ακαταδίωκτο τραπεζικών και άλλων στελεχών, αλλά και η ατζέντα του Μεσανατολικού, είναι τα θέματα που προωθεί πλέον ο κ. Κασσελάκης, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και το επόμενο διάστημα.

    4. Και ένα τέταρτο σημείο που αναμένεται να σχεδιάσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τηλεοπτικές εμφανίσεις οι οποίες θα έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα ώστε να αναδειχθεί ο θεσμικός του ρόλος αλλά κυρίως ότι έχει απόψεις και ιδέες για τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Μετά από όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης ελπίζει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τόσο γι’ αυτόν όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις προς το τέλος του χρόνου να δείξουν σημάδια ανάκαμψης.

    Κυρίως θέλει να κεφαλαιοποιήσει την προβολή που έχει πάρει από το περασμένο καλοκαίρι (αλλά κυρίως για την προσωπική του ζωή) και να την μετατρέψει σε πολιτικό «καύσιμο» μέχρι τις ευρωεκλογές που θα είναι και το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τον Στ. Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Κασσελάκης – Τάιλερ Μακμπέθ: Αυτές είναι οι πανάκριβες βέρες τους – Πόσο κοστίζουν

    Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη στη Βουλή – Τι συζήτησαν
     
    Στέφανος Κασσελάκης: Η ποιότητα της Δημοκρατίας απειλείται από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς



    ΣΧΟΛΙΑ