Πολιτική

«Καρφιά» Ντόρας για Σαμαρά: Δεν κατέθεσε πρόταση, έχει δικό του λεξιλόγιο

  • NewsRoom
Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη


Σε σχολιασμό όσων είπε χθες από το συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προχώρησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη σε όσα είπε ο κ. Σαμαράς για το μεταναστευτικό (σ.σ. η λέξη που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς ήταν «λαθρομεταναστευτικό») η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση, και άρα η ίδια δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική.

«Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική, ξέρετε, είναι πάντοτε εύπλαστο» είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η ίδια χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και 30 χρόνια.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ερώτηση γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη απάντησε με νόημα «ρωτήστε τον ίδιο».

Η κ. Μπακογιάννη, στην συνέντευξή της στον Θέμα 104,6, είπε αναφορικά με την στάση της Τουρκίας ότι το ΝΑΤΟ «κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου».

Σχολιάζοντας τον ρόλο της ευρωατλαντικής συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως, ενώ περνάμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, το ΝΑΤΟ κρατάει αποστάσεις, τώρα όμως «τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία, η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει ‘για καθίστε κύριοι, εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως’, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία;».

Πρόσθεσε, δε, «εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε».


ΣΧΟΛΙΑ