• Πολιτική

    Καρανικόλας (ΚΙΝΑΛ): «Ναι» σε πιθανή υποψηφιότητα Δαμανάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    • NewsRoom
    Μαρία Δαμανάκη

    Μαρία Δαμανάκη


    Το ΚΙΝΑΛ είναι θετικό στο ενδεχόμενο να προταθεί από τον πρωθυπουργό η Μαρία Δαμανάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

    Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο ίδιος σημείωσε ότι το κόμμα του δεν είναι αρνητικό σε πιθανή υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

    «Είναι ένας στέλεχος από την κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θετικός, παρά το ότι ήταν πρώην αρχηγός του Συνασπισμού. Εμείς είμαστε θετικοί να την υποστηρίξουμε» σημείωσε.

    Ο κ. Καρανικόλας επανέλαβε την πρόταση Γεννηματά, ότι και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος) θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης είναι πρόσωπα που έχουν τιμήσει τη χώρα και την παράταξη και θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του ΠτΔ, όπως και άλλα στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ. Καρανικόλας άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι ενώ ευαγγελίζεται την Αριστερά, επιμένει στον Προκόπη Παυλόπουλο.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ούτε έναν να προτείνει από την κεντροαριστερά, έστω και από την Αριστερά που ευαγγελίζεται. Είναι κολλημένος στο όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου και λένε ή εκείνον ή κανέναν. Την ώρα που ο Τσίπρας επαγγέλλεται τη διεύρυνση στην Κεντροαριστερά, είναι δυνατόν να μην βρίσκει ούτε ένα όνομα;» διερωτήθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ