• Πολιτική

    Μέγαρο Μαξίμου: Έφυγε Γεροβασίλη και …επιστρέφει ο Μιχόπουλος

    • NewsRoom
    Γεροβασίλη

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη


    Η Όλγα Γεροβασίλη προκάλεσε αναπόφευκτα μεγάλες καραμπόλες στο Μαξίμου. Η υπουργοποίησή της και συνεπακόλουθα η μετακίνησή της από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου οδήγησε σε αλλαγές προσώπων, που κατέληξαν στην Ιωάννα Πεππέ να αναλαμβάνει νέα γενική γραμματέας του πρωθυπουργού.

    Η αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την αντικατάσταση της Όλγας Γεροβασίλη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, φέρνει και αλλαγές στη στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου στο μέγαρο Μαξίμου. Ο Άγγελος Τσέκερης και ο Θόδωρος Μιχόπουλος αλλάζουν θέσεις: ο πρώτος φεύγει από διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, την οποία καταλαμβάνει ο δεύτερος (επιστρέφοντας έτσι στο πόστο που είχε πριν τον Ιούλιο του 2015) και ο κ. Τσέκερης παίρνει τη θέση του κ. Μιχόπουλου ως Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού.

    Σημειωτέον ότι ο κ. Μιχόπουλος, παρά την απόσταση που είχε λάβει από τις εξελίξεις με το τρίτο μνημόνιο πέρσι, τελικά έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της άριστης προσωπικής σχέσης που διατηρεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Ωστόσο, μπορεί ο ανασχηματισμός να έγινε, όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον πρωθυπουργό, τόσο σε σχέση με τους δανειστές όσο και με το εσωτερικό του κόμματός του. Εντός των επόμενων εβδομάδων κρίνεται η πορεία της αξιολόγησης και, εν πολλοίς, η τύχη της κυβέρνησης. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι κινήσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι θέλει να κλείσει πάση θυσία τη συμφωνία με τους εταίρους. Η καυτά πατάτα είναι στα χέρια της 31χρονης Έφης Αχτσιόγλου, η οποία και καλείται να περισώσει ότι μπορεί από τις εργασιακές σχέσεις. Οι πιέσεις των εταίρων και ιδίως του ΔΝΤ σχετίζονται με την πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων.

    Την ίδια στιγμή, η αλλαγή των κυρίων Σκουρλέτη και Δρίτσα από τα υπουργεία τους μπορεί εκ των πραγμάτων να οδηγήσει στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΗ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.α) που είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είναι ούτε αμόρφωτη κομμώτρια, ούτε απατεώνας με αδικαιολόγητο πλούτο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αριστερή κυβέρνηση όλο και περισσότερο θυμίζει ισλαμική δημοκρατία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει η πιο δύσκολη εβδομάδα για το χρηματιστήριο (εξαιτίας των εκλογών στις ΗΠΑ)



    ΣΧΟΛΙΑ