• Πολιτική

    Καμπανάκι στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις: Έρχονται εξαγγελίες στην ΔΕΘ

    • NewsRoom
    Προειδοποίηση Οικονόμου σε αρνητές που εισβάλουν στα σχολεία: «Μην παίζετε με την φωτιά-Θα έχετε νομικές συνέπειες»

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


    «Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» ανέφερε για τις τυχόν ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

    Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

    Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών, ενώ εξήγησε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά.

    «Μην έχετε αμφιβολία ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο κ. Οικονόμου.

    Συνεχίζοντας χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις.

    Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Όπως είπε, «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».

    «Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο. Μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά» είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των διεθνών εξελίξεων

    Θεόδωρος Σκυλακάκης για ΕΝΦΙΑ: Δεδομένη η αλλαγή συντελεστών



    ΣΧΟΛΙΑ