• Business

    Καμία σχέση δεν έχει με την λίστα της UBS ο Δημήτρης Κούρκουλας

    • NewsRoom

    Δημήτρης Κούρκουλας. Τέως υφυπουργός Εξωτερικών


    Στις 18 Ιανουαρίου το mononews δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο “Αποκάλυψη Borjans: Ο Δ. Κούρκουλας δεν συνεργάστηκε μαζί μας για την λίστα της UBS το 2012”. Στο κείμενο αυτό τονίζονταν ότι ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βεστφαλιας – Ρηνανίας Walter Borjans σε συνέντευξη, που είχε δώσει σε ΜΜΕ, αναφέρονταν στους επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος το 2012.

    Ο Γερμανός υπουργός εξηγούσε ότι τα πολιτικά στελέχη του υπουργείου δε συνεργάστηκαν μαζί του, προκειμένου να παραλάβει η Ελλάδα την λίστα της UBS, την οποία από τότε είχε στα αρχεία της το κρατίδιο της Βεστφαλιας – Ρηνανίας. Το mononews εξαιτίας κακής πληροφόρησης αναφέρθηκε στον τότε υφυπουργό εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, λέγοντας ότι ο ίδιος ευθύνεται που η Ελλάδα δεν παρέλαβε τη λίστα εκείνη την εποχή.

    Η αλήθεια είναι ο κ. Κούρκουλας δεν είχε καμία σχέση με αυτή την υπόθεση, καθώς και ο ίδιος πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της λίστας πριν από έξι μήνες όταν δηλαδή παραδόθηκε στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Κατόπην τούτου το mononews ζητάει συγνώμη από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Κούρκουλα που ενέπλεξε το όνομά του σε αυτή την υπόθεση.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/antonis-stelliatos-i-kardia-tou-diethnous-yachting-chtipa-ston-limani-tou-pirea/45578

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/fofi-stavros-enas-gamos-pou-den-egine-giati-o-gampros-flertari-ke-me-alli-ti-nd-tou-kiriakou/45574



    ΣΧΟΛΙΑ