• Πολιτική

    Καλογήρου: Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφιστούν τώρα οι νέοι Κώδικες

    • NewsRoom

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου


    Πιθανότητα να «παγώσει» η διαδικασία  ψήφισης του νομοσχεδίου με τους νέους Κώδικες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο.

    Ανοίγοντας την συζήτηση στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής ο κ. Καλογήρου ρώτησε «πού είναι σήμερα οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακούσουμε την άποψή τους;» και χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί πρόσθεσε: «Θα δούμε κι εμείς τα ζητήματα που δημιουργούνται με τα νέα δεδομένα» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αν δεν υπάρξει ευρεία συναίνεση.

    ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν προαναγγείλει ότι θα απέχουν από τις εργασίες στην Βουλή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί στο παρά πέντε των εκλογών, προκειμένου να διευθετήσει εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια.

    Στην Επιτροπή σήμερα ο κ. Καλογήρου ζήτησε την συναίνεση της αντιπολίτευσης για το θέμα και επικαλέστηκε την άποψη που κατέθεσε δημοσίως την περασμένη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί του συγκεκριμένου.

    «Όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος είναι πράξη συναίνεσης η κατάθεση των Κωδίκων» είπε ο υπουργός και επισήμανε πως υπήρξαν πολλοί βουλευτές τις προηγούμενες μέρες οι οποίοι ενημερώνονταν για το περιεχόμενό τους.

    Στην τοποθέτησή του πάντως ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου κατήγγειλε την κυβέρνηση πως έφερε την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων λίγο πριν από την διάλυση της Βουλής, ενώ υπογράμμισε πως η επιμονή της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου δυναμιτίζει και το κλίμα συναίνεσης για τους Κώδικες.

    Στην συνέχεια η ΔΗΣΥ αποχώρησε.



    ΣΧΟΛΙΑ