• Big Story

    Γιατί ένας μυστηριώδης μαύρος χαρτοφύλακας ακολουθεί τον Putin παντού. Τώρα είναι στο Άγιο Όρος


    Ο αποκαλούμενος και “Nuclear Football”, είναι ένας μαύρος δερμάτινος χαρτοφύλακας που περιέχει αυστηρά απόρρητα έγγραφα που επιτρέπουν στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin (τον ίδιο ακριβώς χαρτοφύλακα έχει και ο B. Obama) να δώσει εξουσιοδότηση για πυρηνική επίθεση από όπου και αν βρίσκεται, πολύ μακριά από τα αρχηγεία και τα κέντρα ελέγχου. Επισήμως αυτός ο χαρτοφύλακας αναφέρεται ως η “τσάντα εκτάκτου ανάγκης του προέδρου” και η σχεδίασή του είναι αρκετά παλιομοδίτικη και όχι τόσο σοφιστικέ. Τον μεταφέρουν πέντε στρατιωτικοί και πάντα βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Αρχηγού του Στρατού, για παν ενδεχόμενο.

    Σύμφωνα με πρώην επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου της Μόσχας , ο πανταχού παρών “Football” χαρτοφύλακας δεν περιέχει κανένα κόκκινο κουμπί που θα σημάνει το τέλος του κόσμου, αλλά τα εξής τέσσερα αντικείμενα:

    • ένα μαύρο βιβλίο 75 σελίδων που παρέχει τις διαθέσιμες επιλογές για πυρηνική επίθεση ως αντίποινα, γραμμένες σε μαύρο και κόκκινο μελάνι
    • άλλο ένα μαύρο βιβλίο που περιλαμβάνει μια λίστα με μυστικές τοποθεσίες-καταφύγια για τον πρόεδρο
    • ένα φάκελο που περιέχει 10 σελίδες με οδηγίες του πώς συντονίζεται το Σύστημα Εκπομπής Εκτάκτου Ανάγκης
    • μια κάρτα-ευρετήριο με κωδικούς επικύρωσης
    Ο χαρτοφύλακας που περιέχει πυρηνικούς κώδικες
    Ο χαρτοφύλακας που περιέχει πυρηνικούς κώδικες

    Κάποιες φορές μια μικρή κεραία φαίνεται να ξεπροβάλλει από τον χαρτοφύλακα, πράγμα που υποδηλώνει ότι μάλλον υπάρχει και εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών στο εσωτερικό του.

    Το ψευδώνυμο “Football” που αφορα τον εκάστοτε προεδρου των ΗΠΑ ( και φυσικά και για τον Putin ) προέρχεται από την κωδική ονομασία “Dropkick”, η οποία δόθηκε σε ένα μυστικό σχέδιο πυρηνικού πολέμου, σύμφωνα με όσα λέει ο Robert McNamara, πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Απαιτείται ένας τέτοιος “Football” χαρτοφύλακας προκειμένου να δοθεί η εντολή “Dropkick”, όπως εξηγεί και το Smithsonian Magazine.

    Οι πέντε στρατιωτικοί που έχουν επιλεγεί για να κουβαλούν τον μαύρο αυτό χαρτοφύλακα, έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση έτσι ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν τον πρόεδρο για πυρηνική επίθεση μέσα σε λίγα λεπτά.

    “Πάντα είσαι κάπως, σε επιφυλακή”, εξηγεί  πηγή που είχε κουβαλήσει αυτόν τον χαρτοφύλακα για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ . “Πάντα τον άνοιγα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να είμαι πάντοτε ενήμερος για το περιεχόμενό του καθώς και για όλες τις πιθανές αποφάσεις που ενδεχομένως να χρειαζόταν να πάρει ο πρόεδρος”, δήλωσε.

    Ένας στρατιωτικός μεταφέρει τον χαρτοφύλακα πίσω από τον πρόεδρο Vladimir Putin
    Ένας στρατιωτικός μεταφέρει τον χαρτοφύλακα πίσω από τον πρόεδρο Vladimir Putin

    Ο χαρτοφύλακας “Football” είναι πάντα παρών στο ίδιο αεροπλάνο, ελικόπτερο, αυτοκίνητο, ακόμα και ασανσέρ που μπορεί να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Putin. Και όταν εκείνος βρίσκεται στο σπίτι, ο χαρτοφύλακας φυλάσσεται σε ασφαλές σημείο στο προεδρικό Μέγαρο.

    H ίδια πηγή εξηγεί ότι κάποιοι στρατιωτικοί ακολουθούν τον πρόεδρο Putin ακόμα και όταν εκείνος παλεύει σε ριγκ η ακόμα και όταν ψαρεύει.

    Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά 

    Αυτή η φονική αποσκευή έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της διακομιδής του προέδρου Kennedy, την περίοδο της Κουβανικής Κρίσης το 1962. Έγινε αμέσως ξεκάθαρο στους επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας ότι ο πρόεδρος έπρεπε να έχει συνεχή και απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε σχέδιο πυρηνικού πολέμου.

    Μόλις 53 χρόνια μετά ο χαρτοφύλακας αυτός – που το περιεχόμενό του συνεχώς ανανεώνεται – αντιπροσωπεύει μια απίθανη στρατιωτική αλλά και τρομακτική ευθύνη που ακολουθεί τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ και της Ρωσίας  πάντα και παντού.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dite-pio-chorio-prostimo-260000-evro-epidi-den-dechete-prosfiges/49171

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pia-megali-trapeza-apofasise-na-xeagchosi-tous-ipallilous-tis/48946

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ