• Πολιτική

    Καλαφάτης: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που δρομολογήσαμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030

    • NewsRoom

    O Σταύρος Καλαφάτης


    «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο που δρομολογήσαμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030»,τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατά την ομιλία του στη βουλή.

    «Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο της Πατρίδας μας», ανέφερε εκτός άλλων.

    «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουμε συνέπεια στις δεσμεύσεις μας. Συνεχίζουμε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους, την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και την τόνωση της ασφάλειας, τη βελτίωση της καθημερινότητας. Αναπτύσσουμε παράλληλα, τολμηρές και συνετές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την ενδυνάμωση του ρόλου της Πατρίδας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, την επανατοποθέτησή της στο χάρτη του μέλλοντος, την προώθηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι «Οι Μακεδόνες είμαστε πολύ περήφανοι που η Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνιστεί τόσο στη στρατηγική αναβάθμιση της Πατρίδας μας, όσο και στη μετεξέλιξή της σε διεθνή ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο.

    Οι Θεσσαλονικείς είμαστε αισιόδοξοι που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που μαζί δρομολογήσαμε, με 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Ξέρουμε ότι το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, δεν λοξοδρομεί και δεν γυρίζει πίσω. Όλοι οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο της Πατρίδας μας».

    Αναφέρθηκε  επίσης στη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας «που φέρνει φθηνότερο χρήμα, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις δουλειάς» καθώς και στην τόνωση της απασχόλησης με επιπλέον 300 χιλ. θέσεις εργασίας.

    Επεσήμανε περαιτέρω τις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που πλήττει τους πάντες κι ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει παρεμβάσεις 2,5 δις ευρώ για τη βελτίωση των εισοδημάτων, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Καιρίδης: Όχι στο παράνομο, ναι στο λελογισμένα νόμιμο – Η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική

    Βρούτσης: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στα γήπεδα – Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας αν δεν λειτουργούν οι κάμερες

    Στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Μάρκου Καμπάνη ο Κυριάκος Πιερρακάκης



    ΣΧΟΛΙΑ