• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης -Α. Τσίπρας: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης στην Βουλή

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Είναι ίσως ο πιο σκληρός πολιτικός Δεκέμβρης των τελευταίων ετών. Η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί τη θρυαλλίδα για μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση  σήμερα στην Βουλή ανάμεσα στον  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη  Τσίπρα στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.

    Το επόμενο ραντεβού για “κοινοβουλευτική μάχη” έχει δοθεί στις 17 Δεκεμβρίου με τη ψήφιση του Προϋπολογισμού.  Στην στρατηγική του Μαξίμου επιδιώκουν όπως λένε στην σημερινή αναμέτρηση να μπει ένα τέλος σε αυτό το σήριαλ, να λάμψει η αλήθεια και να μην υπάρχει καμία σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου . Με την παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να απαντήσει στη κριτική που δέχεται και θα υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης είναι αποκλειστικά στα χέρια της Δικαιοσύνης την οποία άπαντες εμπιστεύονται.

    Το στίγμα της σημερινής παρέμβασης του Πρωθυπουργού έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος “Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παραγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή.Σε αυτές τις περιπτώσεις, ποιος είναι ο ρόλος μίας κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρό ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευτεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους; “ ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων επιχειρώντας να συνδέσει  τις αποκαλύψεις για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού με την ΕΥΠ, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών τον Πρωθυπουργό.

    Ήδη τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών όπως η επίσκεψη του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά τα νέα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως περί παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος;» είπε εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα.

    Χθες το πρωί επισκέφτηκε την ΑΔΑΕ και αμέσως μετά επέμεινε στην ίδια ρητορική   «Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος. Ήρθα σήμερα στην ΑΔΑΕ – Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και ζήτησα από τον Πρόεδρο της Αρχής, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία. Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δεν μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε».

    Σήμερα λοιπόν θα κλιμακώσει την ρητορική του αυτή υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο ο πρωθυπουργός να μην είχε πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε», ότι «οι παρακολουθήσεις έγιναν και με το κακόβουλο λογισμικό και με τη νόμιμη επισύνδεση εναλλάξ, παράλληλα, έχουμε αποδείξεις πλέον ότι το κακόβουλο λογισμικό ήταν στο ίδιο κέντρο, στην ΕΥΠ».

    Θα κάνει λόγο για μια  “δύσοσμη υπόθεση” και θα ζητήσει “να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό  αυτοί που διέπραξαν αυτή τη συνταγματική εκτροπή και την εκτροπή σε ό,τι αφορά το θέμα της εθνικής μας ασφάλειας ». Αφού θα υπογραμμίσει και αυτός με τη σειρά του την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη θα επαναλάβει πως  «αν λοιπόν αυτή τη στιγμή κάποιος ζητά αποδείξεις δεν έχει παρά να απευθυνθεί είτε στους παρόχους, είτε στην ΑΔΑΕ, είτε σε αυτούς που υπογράφουν τις διατάξεις, δηλαδή στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου και αυτοί θα μας δώσουν απαντήσεις».

    Στο ΠΑΣΟΚ, την “μάχη” για λογαριασμό του Νίκου Ανδρουλάκη θα κληθεί να δώσει επικεφαλής της Κ.Ο. ο Μιχάλης Κατρίνης με αιχμή του δόρατος τη ρελάνς που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  Δημήτρης Μάντζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά διεθνοποιείται το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

    Αυτό το οποίο επιδιώκεται είναι η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά και της εργαλειοποίησης των θεσμών. Όταν η Κυβέρνηση έχει τροποποιήσει τον νόμο έτσι ώστε να μην έχει ο παρακολουθούμενος το δικαίωμα να ενημερωθεί, δυστυχώς τον αποστερεί από το δικαίωμα να στραφεί εναντίον της Πολιτείας σε περίπτωση παραβίασης των θεμελιωδών του δικαιωμάτων. Όταν δικαστεί η υπόθεση, η απόφαση θα έχει μεγάλη σημασία».

    Επεσήμανε, δε, τις «πολύ στέρεες και βάσιμες ενστάσεις μας για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την Κυβέρνηση» και κατέληξε: «Είναι ένα στρεβλό, απαράδεκτο και εντελώς αντίθετο σε ευρωπαϊκές και ελληνικές συνταγματικές παραδοχές, μοντέλο ενημέρωσης, το οποίο δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει προφανώς για να συγκαλύψει οριστικά το τι έγινε το 2021 εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη».

    Διαβάστε επίσης

    Σαμαράς: Η Ευρώπη χρειάζεται συμφωνία επανίδρυσης – Η ΝΔ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών

    Απάντηση ΥΠΕΞ σε Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο



    ΣΧΟΛΙΑ