• Πολιτική

    Απάντηση ΥΠΕΞ σε Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

    • NewsRoom
    υπουργείο Εξωτερικών - ΥΠΕΞ

    Υπουργείο Εξωτερικών


    Απάντηση στην σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού Υπουργού Εξωτερικών κατά της Ελλάδας για τις έρευνες της Exxon Mobil νοτιοδυτικά της Κρήτης,  έδωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρός Παπαϊωάννου, με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα.

    «Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Κάτι το οποίο άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαϊωάννου.

    «Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα, τη χώρα σε εκλογές», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών.

    «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020», κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ