• Πολιτική

    Κ. Φρουζής στο mononews: Γιατί έστειλε εξώδικα στη Novartis

    • Του Γιώργου Μανέττα


    Από τις ιστοσελίδες, και όχι από τους δικηγόρους του ή κάποιο επίσημο έγγραφο, ενημερώθηκε ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, για τη νέα ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς για μια περίπτωση υπερτιμολόγησης φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

    Ο κ. Φρουζής, μιλώντας στο mononews.gr, επισημαίνει ότι θεωρεί πως ενόψει των εθνικών εκλογών η υπόθεση της Novartis θα χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική περίοδο και για αυτό δεν αποκλείει και άλλες εξελίξεις μέχρι τότε.

    Εμφανίζεται πάντως να μην ανησυχεί, καθώς υποστηρίζει πως από τη συγκεκριμένη δικογραφία -την οποία παρέλαβε σε αντίθεση με την κύρια δικογραφία- δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του. Μάλιστα, έστειλε και σχετικό υπόμνημα όπου αναλύει τις απόψεις και τα επιχειρήματά του.

    Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis στην Ελλάδα επιμένει πως οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί μέχρι σήμερα θα καταπέσουν, δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητά του.

    Υπογραμμίζει τέλος πως επιθυμεί την ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης, τονίζοντας μάλιστα πως έχει στείλει εξώδικα στην Novartis, με τα οποία ζητά από την εταιρεία να επιταχύνει την παροχή στοιχείων και να διευκολύνει την διαδικασία που κινεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.



    ΣΧΟΛΙΑ