• Πολιτική

    Ιταλία: Τέλος η καραντίνα για τους Ευρωπαίους τουρίστες

    Ο υπουργός υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντζα


    Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της μίνι καραντίνας των πέντε ημερών που επέβαλε μέχρι τώρα σε όσους έρχονταν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας της.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας, «ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε εντολή που προβλέπει την είσοδο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ζώνης Σένγκεν, τη Βρετανία και το Ισραήλ με αρνητικό τεστ, ακυρώνοντας έτσι το σύστημα της μίνι καραντίνας που ίσχυε μέχρι τώρα».

    Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 17 Μαΐου.

    Ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει το 13% του ΑΕΠ της χώρας, γι’ αυτό και η Ιταλία υπολογίζει πολύ στους ξένους τουρίστες για την ανάκαμψη της οικονομίας της.

    Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι και άλλα αεροδρόμια της χώρας θα υποδέχονται «covid free» πτήσεις από περισσότερες χώρες.

    Μέχρι στιγμής, στο «covid free» σύστημα, οι επιβάτες έπρεπε να δείχνουν ένα αρνητικό τεστ κατά την αναχώρηση και ένα δεύτερο κατά την άφιξη. Το συγκεκριμένο ίσχυε για τις πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αεροδρόμια της Ρώμης και του Μιλάνου. Πλέον το ίδιο σύστημα θα εφαρμόζεται και στα αεροδρόμια της Βενετίας και της Νάπολης. Επίσης θα επιτρέπονται μέσω αυτού του πλαισίου, επιβάτες απο χώρες όπως ο  Καναδάς, η Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σχετικά με τους περιορισμούς που αφορούν τους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, αυτοί παραμένουν ως έχουν με απαγόρευση της εισόδου στο ιταλικό έδαφος, ενώ θα εξαιρούνται συγκεκριμένες και περιορισμένες πτήσεις.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Ποια η διάρκεια της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ