• Πολιτική

    Εισαγγελική πρόταση: Ένοχοι Μπέος και Τσακογιάννης για τους «στημένους» αγώνες

    Siemens


    Κατάρρευση των βασικών κατηγοριών στη δίκη των 84 εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, σύμφωνα με την αγόρευση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από τις κακουργηματικές κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη για επιμέρους πράξεις.

    Για τον κ.Μπέο, η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και συγκεκριμένα του ματς Πανσεραικός-Αστέρας Τρίπολης στις 27 Φεβρουαρίου 2011 με αποτέλεσμα 0-1. Η εισαγγελέας τόνισε πως στον επίμαχο αγώνα σαφέστατα προκύπτει από τις συνομιλίες πως ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος.

    Για τον κ.Τσακογιάννη ζήτησε να κριθεί ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, ξέπλυμα, δωροδοκία-δωροληψία για δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης του 2011, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό και παράνομη κατοχή όπλων.

    Οι Μπέος και Τσακογιάννης έχουν παραπεμφθούν στο εδώλιο ως διευθυντές δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων ενώ και οι δύο είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

    Ποδοσφαιρικοί παράγοντες, παίκτες και ποδοσφαιριστές είναι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που προτάθηκε η ενοχή.

    Η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση όσων δικάζονται για παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου.

    Συνολικά είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη απαλλαγή πάνω από 50 από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΚΑ: Στην δημοσιότητα 8.803 οφειλέτες. Ποιοι τελευταία στιγμή πλήρωσαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικός Αρκάς: Πώς σχολίασε το κλείσιμο της αξιολόγησης (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δυσάρεστες εκπλήξεις για το κοινωνικό μέρισμα-Ποιοι το χάνουν



    ΣΧΟΛΙΑ