• Πολιτική

    Εισαγγελική παρέμβαση για τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου της Νίκαιας και τα πλαστά πτυχία

    Ξένη Δημητρίου


    Μετά τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ο υπηρεσιακός φάκελος του πρώην διοικητή ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, θα ελεγχθεί και από εισαγγελέα.

    Τα δημοσιεύματα για τα πλαστά πτυχία του μέχρι πρότινος διοικητή του νοσοκομείου προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η κα Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης. Θα ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

    Ένα από τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία που θα τεθούν στη διάθεση της εισαγγελέως θα είναι το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ (Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ). Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι επιθεωρητές εντόπισαν τέσσερις πλαστούς τίτλους σπουδών στον υπηρεσιακό φάκελο του πρώην διοικητή. Με τα ίδια πλαστά πτυχία στο βιογραφικό του, φέρεται να κατόρθωσε να κερδίσει τη θέση του επικεφαλής του Γενικού Κρατικού Νικαίας, το καλοκαίρι του 2016. Παρέμεινε στη θέση του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, οπότε, μεσούσης της έρευνας των επιθεωρητών, υπέβαλε την παραίτηση του.

    Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.



    ΣΧΟΛΙΑ