ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ελαφρυντικό που θα μειώσει την ποινή τους συνεχίζουν να διεκδικούν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι συνολικά 56 καταδικασθέντες.
Για τρίτη ημέρα οι συνήγοροί τους αγορεύουν ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Χθες η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους 7 πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και όσων έχουν καταδικαστεί και για άλλο κακούργημα πλην της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση.
Παρά το γεγονός ότι εισηγήθηκε ελαφρυντικό ακόμα και για χρυσαυγίτες βουλευτές που έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη στην οργάνωση και για κάποιο πλημμέλημα, δέχθηκε στη συνέχεια βολές από συνηγόρους υπεράσπισης.
Έτσι σήμερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, η Αδαμαντια Οικονόμου απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε. Είπε χαρακτηριστικά:
«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Οι συνήγοροι άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές: Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.
Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή.
Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».
Όταν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του επί των ελαφρυντικών. Και αμέσως μετά θα φτάσει η ώρα των ποινών….
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η νέα «σιδηρά κυρία» του PIF έχει στρατηγική – Οι προτεραιότητες και η αγάπη για την Ελλάδα
- Γιατί η Ελλάδα αγόρασε τις φρεγάτες Bergamini – Τα πλεονεκτήματα και πόσο θα κοστίσουν
- Από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Συνέχεια στην Ευρώπη, ρήξη στο κράτος
- OnlyFans: Η πλατφόρμα ενηλίκων που έγινε «σωσίβιο» για εκατοντάδες Ολυμπιονίκες, διεθνείς αθλητές και επαγγελματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.