• Πολιτική

    Ειρωνικός Χουλιαράκης: Who the heck is Galbraith?

    Χουλιαράκης


    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αποδομεί τον James Galbraith και τους ισχυρισμούς του, σε μια προσπάθεια του Μαξίμου να καταλαγιάσει ο θόρυβος, που δημιουργήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του τελευταίου σχετικά με το σχέδιο του Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή.

    Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να αντικρούσει τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Βαρουφάκη, βάζοντας τον κ. Χουλιαράκη να δηλώνει: “Ο κ. Galbraith δεν είχε καμία θεσμική θέση. Ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μια σύσκεψη με τον αυτόν τον κύριο παρόντα. Ποιος είναι ο Galbraith; Είναι απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητοι Δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν έχει απολύτως καμία θεσμική θέση. Να μας πει αυτός ο κύριος με ποιους συμμετείχε και σε ποιες συσκέψεις από την στιγμή που δεν είχε καμία απολύτως θεσμική θέση.”

    Να υπενθυμίσουμε πως το πρώτο διάστημα της εξουσίας της, η κυβέρνηση διατυμπάνιζε πως «Plan B» δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Ο ισχυρισμός αυτός διαψεύσθηκε παταγωδώς μετά τις δηλώσεις του  James Galbraith, ο οποίος αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε προβεί στο σχεδιασμό ενός «Plan B», που περιελάμβανε 5 βασικά βήματα, με απώτερο σκοπό την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

    Την κυβέρνηση έσπευσε να ενισχύσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του. “Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία, το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές… Να μάθουμε από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο που λειτουργούσε στα βασικά του για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση, και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη. Με το νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι τον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/galbraith-afto-itan-plan-b-tou-varoufaki/58563



    ΣΧΟΛΙΑ