• Πολιτική

    Ιράν: Πυροβολισμοί στις διαδηλώσεις για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing

    • NewsRoom


    Πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι διαδηλώσεις για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737 την περασμένη Τετάρτη, από «ανθρώπινο λάθος» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που ανέλαβαν την ευθύνη του τραγικού περιστατικού, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο και των 176 επιβαινόντων.

    Σε βίντεο που αναρτήθηκαν την Κυριακή στα κοινωνικά δίκτυα ακούγονται πυροβολισμοί κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις.

    Προς το παρόν δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα των βίντεο που αναρτήθηκαν αργά χθες στο Διαδίκτυο και τα οποία δείχνουν αίμα στο έδαφος και ανθρώπους που έμοιαζαν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα.

    Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν «Μην τους χτυπάτε!».

    Επικεφαλής αστυνομίας της Τεχεράνης: Τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας δεν πυροβόλησαν εναντίον των διαδηλωτών

    Η αστυνομία στην Τεχεράνη δεν πυροβόλησε εναντίον των διαδηλωτών καθώς τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας της ιρανικής πρωτεύουσας σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.

    «Στις διαδηλώσεις η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν πυροβόλησε, διότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν λάβει εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Χοσεΐν Ραχιμί.



    ΣΧΟΛΙΑ