• Πολιτική

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Να συνέλθουν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    «Οι αστυνομικοί δεν άσκησαν καμία βία, πέραν της αναγκαίας κατά τη συμπλοκή, υπέστησαν δυσανάλογη βία και κινδύνευσαν», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη σημερινή τριπλή επιχείρηση για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

    «Με λύπη διαπιστώνουμε ότι πολιτικά κόμματα, με πρώτο βέβαια τον συνήθη επισπεύδοντα ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν ανακοινώσεις περί βίας, αυθαιρεσίας, καταπάτησης δικαιωμάτων και καταστολής. Πραγματικά πρέπει να συνέλθουν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στις επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικοί, στον καταπέλτη με καρφιά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους στο κτίριο της οδού Ματρόζου και στο σημείωμα με οδηγίες για την αντίσταση σε αστυνομική επιχείρηση που βρέθηκε στην οδό Παναιτωλίου 21.

    «Ολόκληρο το πρωινό, κατασκευασμένες ειδήσεις, με κουκούλες – που δεν υπήρχαν – με ξεγυμνώματα – που δεν υπήρχαν – με τάχα παραβίαση ιδιωτικού χώρου χωρίς εισαγγελέα – που δεν υπήρξε – πλημμύρισαν διαδίκτυο και οθόνες», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Σχετικά δε, με τις καταγγελίες της μητέρας και του πατέρα των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στην οδό Ματρόζου, προσθέτει: «Κατανοούμε τον πατέρα τους που βγήκε να τα προστατέψει, τη μητέρα που ηθελημένα ή αθέλητα μετέδωσε σειρά ψευδών ειδήσεων, όπως το ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας. Δεν κατανοούμε βέβαια πως, με κλεμμένο ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ, με πολλές ώρες δουλειάς που θέλει αυτή η μεσαιωνική παγίδα θανάτου, οι γονείς επόπτευαν τα παιδιά τους στο διπλανό δημόσιο, παράνομα κατειλημμένο κτήριο».

    Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης, ότι «είναι απολύτως αυτονόητο, πως οποιαδήποτε καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων παραπέμπεται στην επιτροπή διερεύνησης του περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη και στις υπηρεσίες της Αστυνομίας για διεξαγωγή έρευνας» και καταλήγει: «Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αποφασίσει και να απαντήσει. Με ποια πλευρά είναι; Ποιος είναι ο χώρος στη δημοκρατία μας για όσα έγιναν και γίνονται, στις καταλήψεις, στα Εξάρχεια, στα ΑΤΜ που ανατινάζονται, στα κέντρα ανομίας που τόσα χρόνια κυβερνούσε και δεν έβλεπε;».



    ΣΧΟΛΙΑ