ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με έγγραφο του προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζήτησε να εγκριθεί και κατανεμηθεί η σχετική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020, ως εξής:
-Για το έργο: Ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων (Υ/Β) “ΠΙΠΙΝΟΣ”, “ΜΑΤΡΩΖΟΣ”, “ΚΑΤΣΩΝΗΣ” και ¨ΩΚΕΑΝΟΣ”, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εν εξελίξει δοκιμές καθώς και συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των δοκιμών των ανωτέρω Υ/Β», με το ποσό του ενός εκατ. ευρώ.
-Για το έργο ολοκλήρωση ναυπήγησης πλοίων ΤΠΚ (πυραυλακάτων) Τ.VOSPER υπ΄ αριθμό 6 & 7 του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ», με το ποσό των τεσσάρων εκατ. πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Με την ΜΟΗ πάνω από τα 30 ευρώ και βοήθεια από την ΕΤΕ κρατάει τις 2.100
- Το επενδυτικό σχέδιο 160 δισ. ευρώ της VW αντανακλά τη λιτότητα, εν μέσω δασμών των ΗΠΑ και της Κίνας
- Jumbo: Διατηρήθηκε στο 8% ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων στο 11μηνο – Νέα καταστήματα στον ορίζοντα
- BNP Paribas: Πουλάει στην Ageas το μερίδιό της στην AG Insurance έναντι €2 δισ.