• Πολιτική

    Υπουργείο Αθλητισμού: Εκκινεί η διαδικασία δημιουργίας ενιαίου Κώδικα Αθλητικού Δικαίου

    • NewsRoom
    O υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

    O υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης


    Σχεδόν 25 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου-πλαισίου για τον αθλητισμό, ο οποίος στο μεταξύ έχει υποστεί δεκάδες τροποποιήσεις, είτε με άλλους νόμους, είτε με διάσπαρτες τροπολογίες, η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία κωδικοποίησης της αθλητικής νομοθεσίας, με βάση το άρθρο 76 παρ. 6 και 7 του Συντάγματος.

    Έπειτα από συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον γενικό γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στέλιο Κουτνατζή, εκδόθηκε Απόφαση για «Εκκίνηση διαδικασίας νομοθετικής κωδικοποίησης της νομοθεσίας για τον Αθλητισμό».

    Ο ενιαίος Κώδικας Αθλητικού Δικαίου θα έχει ως «κορμό» του τον νόμο 2725/1999, αλλά θα περιλαμβάνει επιπλέον και όποιες άλλες διατάξεις βρίσκονται διάσπαρτες σε άλλους νόμους, οι οποίες ρυθμίζουν αθλητικά ζητήματα ή έχουν αθλητικό ενδιαφέρον.

    Η κωδικοποίηση του δικαίου -εν προκειμένω και του αθλητικού- αποτελεί πρακτική καλής νομοθέτησης, που συντείνει στην πραγμάτωση της αρχής της ασφάλειας του δικαίου, ως ειδικότερης έκφρασης της αρχής του κράτους δικαίου.

    «Ο νέος ενιαίος κώδικας του δίκαιου για τον αθλητισμό αποτελεί όχι μία τυπική, αλλά μία ουσιαστική μεταρρύθμιση!» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε:

    «Η συντεταγμένη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας, μετά από 25 χρόνια, θα εμπλουτιστεί και με ιδέες, απόψεις και προτάσεις από την αθλητική κοινωνία.

    Μέσα από εθνικό διάλογο θα αφουγκραστούμε όλες τις νέες, σύγχρονες τάσεις και όσα απαιτούνται για να συμβαδίζουμε με το σήμερα και το αύριο. Ταυτόχρονα, έχουν ήδη συσταθεί Ομάδες Εργασίας στο Υπουργείο Αθλητισμού και επανεξετάζουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμες περιοχές του αθλητικού νόμου».

    Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι «στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας, φιλοδοξούμε να είναι ο νέος ενιαίος κώδικας της αθλητικής νομοθεσίας προϊόν διαβούλευσης, συνεννόησης και ενδελεχούς νομικής επεξεργασίας.

    Να αποτελεί πια το βασικότερο εργαλείο βελτίωσης, ακεραιότητας και ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Περιοριστικά μέτρα στον Ρουμπιάλες – Σε απόσταση 500μ. από την Ερμόσο

    87η ΔΕΘ – Φάμελλος: Η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στα ακραία φαινόμενα

    Νέα εποχή για το Θέατρο Λυκαβηττού – Απόψε η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου



    ΣΧΟΛΙΑ