• Πολιτική

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Υπογράφτηκε η συμφωνία για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις για τη φέτα

    • NewsRoom
    Έρχονται 22.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

    Μάκης Βορίδης


    «Ανοίγει» ο δρόμος για την συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, μετά από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά αναγνώρισης των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΕΔΟ).

    Παράλληλα, θεσπίζεται το κυρωτικό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τυχόν παραβάσεις. Επίσης, τίθενται συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού αναφορικά με συμφωνίες, αποφάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

    Επίσης, με την υπουργική απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη δυνατότητα επέκτασης κανόνων των ΕΔΟ και σε μη μέλη τους και με αναλυτική μεταβατική διάταξη ρυθμίζονται τα θέματα αναγνώρισης και λειτουργίας των υπαρχουσών, καθώς και των υπό αναγνώριση ΕΔΟ.

    Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται 8 μόλις ημέρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ)».



    ΣΧΟΛΙΑ