Με ψευδώνυμα και αλλοιωμένα χαρακτηριστικά κάλεσε τους 2 εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου. Να καταθέσουν με ονοματεπώνυμα και χωρίς «κουκούλες» αντέτεινε η εισαγγελέας.
Η νέα -δεύτερη- διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως βάζει νέο -προσωρινό- φρένο στην ανάκριση για ενδεχόμενες παρεμβάσεις και ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Τώρα το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα ληφθούν οι καταθέσεις.
Η ανακρίτρια είχε καλέσει σε κατάθεση την «Αικατερίνη Κελέση» και τον «Μάξιμο Σαράφη».
Μάλιστα, ο τελευταίος ζήτησε και έγινε δεκτό καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού διαμορφωμένου χώρου της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές κάμερες.
Όταν η Αικατερίνη Κελέση άρχισε να καταθέτει στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της, παρενέβη η κυρία Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι η μάρτυρας δεν μπορεί να καταθέσει ως προστατευόμενη αλλά με τα στοιχεία της ταυτότητας της και χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η προστασία των δύο μαρτύρων, δεν ισχύει στην υπόθεση στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Η υπόθεσης της Novartis, για την οποία δόθηκε προστασία στους μάρτυρες, κατά την εισαγγελική λειτουργό, αφορά αθέμιτες παράνομές πρακτικές που αφορούν την τιμολόγηση των φαρμάκων από την οποία αποκόμιζε κέρδη η φαρμακοβιομηχανία.
Συνεπώς κατά την εισαγγελέα, η Αικατερίνη Κελέση και ο Μάξιμος Σαράφης δεν μπορεί, σε κάθε υπόθεση που είναι μάρτυρες, εκτός των δωροδοκία της Novartis, να επικαλούνται την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.
Από την πλευρά της η ανακρίτρια έχει την άποψή , ότι οι δύο μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν με καθεστώς προστασίας και σε αυτή την υπόθεση των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από πολιτικά πρόσωπα σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.