• Πολιτική

    Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Δεν αφαιρέθηκε η προστασία από τους «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη»

    Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Δεν αφαιρέθηκε η προστασία από τους «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη»

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Με την προστασία του νόμου και την ανωνυμία κωδικών ονομασιών κατέθεσαν η “Αικατερίνη Κελέση” και ο “Μάξιμος Σαράφης” και στη δικαστική αναζήτηση ενδεχόμενων παρεμβάσεων ή παρατυπιών κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για τις μίζες της Novartis.

    Οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν πως δεν πρέπει να αφαιρεθεί η προστασία από τους 2 εναπομείναντες “μυστικούς” μάρτυρες της βασικής υπόθεσης της Novartis, ούτε στην παράπλευρη έρευνα με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Ετσι, με διάταξη της Οικονομικής Εισαγγελίας παρατάθηκε για ακόμα 2 χρόνια το καθεστώς προστασίας των 2 συγκεκριμένων προσώπων, με το σκεπτικό ότι δεν συντρέχουν οι προβλεπόμενοι από το νόμο λόγοι για την άρση της ιδιότητας τους.

    Λύθηκε η διαφωνία υπέρ της ανακρίτριας

    Η υπόθεση κρίθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία μετά τη διαφωνία που προέκυψε τον περασμένο Μάιο μεταξύ της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλικής Θεοδώρου ( αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης στο τέλος περασμένου Ιουνίου) και της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

    Όταν κλήθηκαν οι 2 προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν και στην ανάκριση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα τους να εξεταστούν χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα ενώ η εισαγγελέας αντέτεινε πως οι “μάσκες” πρέπει να πέσουν, καθώς αυτή η έρευνα για τον πρώην υπουργό ήταν διαφορετική υπόθεση από αυτή για την οποία τους δόθηκε η προστασία (δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας).

    Τότε η διαφωνία παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, τα μέλη του οποίου έκριναν ότι δεν είναι αυτά αρμόδια να αποφασίσουν αλλά οι εισαγγελείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα.

    Η “Αικατερίνη Κελέση” και ο “Μάξιμος Σαράφης” έχουν ήδη καταθέσει στην ανακρίτρια και όπως λένε οι πληροφορίες, η ανάκριση οδεύει προς το τέλος της.

    Οι 2 κατηγορούμενοι της υπόθεσης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελ.Τουλουπάκη) αναμένεται να υποβάλουν κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης προτού κληθούν σε απολογία. Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσουν και τυχόν άλλα πρόσωπα που θα προκύψουν ως εμπλεκόμενα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπένος: Οι 10 πυλώνες του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας
    Δένδιας από Τυνησία: Η πανδημία δεν έχει σύνορα



    ΣΧΟΛΙΑ