• Πολιτική

    Υπόθεση «Ρασπούτιν»: Διαψεύδει τον Αγγελή η Μ. Παπασπύρου


    Δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν, δεν γνωρίζει για πιέσεις και παρεμβάσεις στην έρευνα για τις μίζες της Novartis και ούτε συμμετείχε η ίδια σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης , όπου συζητήθηκε η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Αυτά φέρεται να υποστήριξε σήμερα στην κατάθεσή της η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

    Κλήθηκε να καταθέσει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διερευνούν τις καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, καθώς ο αντεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής την είχε κατονομάσει ως ένα από τα τρία πρόσωπα που «γνωρίζουν καλά ποιος πρώην υπουργός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Ρασπούτιν».

    Ο κ.Αγγελής στη δική του κατάθεση, είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων ότι η Μαρία Παπασπύρου ήταν παρούσα σε τουλάχιστον μία σύσκεψη, υπό τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου αλλά και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

    Σε εκείνη τη σύσκεψη, σύμφωνα πάντα με τον κ.Αγγελή, είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για τις επιρροές που ασκούσε ο Ρασπούτιν στην κυρία Τουλουπάκη και την αναγκαιότητα να απομακρυνθεί η τελευταία από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να μην υποκύπτει στις πιέσεις και τις επιρροές του.

    Ωστόσο, η κυρία Παπασπύρου φέρεται σήμερα να μην επιβεβαίωσε τα όσα ισχυρίζεται ο κ.Αγγελής. Επίσης, φέρεται να μην απέδωσε κάποια ποινική ευθύνη στην Ελένη Τουλουπάκη για τις πιέσεις που ασκούσε προς εκείνη (ως επικεφαλής των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) προκειμένου να ολοκληρώσει τους ελέγχους σε λογαριασμούς εμπλεκομένων της Novartis.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί από τον Ιωάννη Αγγελή ότι «γνωρίζουν ποιος ήταν ο Ρασπούτιν».



    ΣΧΟΛΙΑ