Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Η θέση της Ξένης Δημητρίου για τις καταγγελίες Αγγελή

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου


Θέση για τις νέες σοβαρές καταγγελίες που προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής για το δικαστικό παρασκήνιο της υπόθεσης Novartis, πήρε η Εισαγγελέας τον ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου. Η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνείται να τοποθετηθεί ουσιαστικά στα όσα καταγγέλλει ο κ. Αγγελής, αλλά υποστηρίζει πως  «επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Ξένης Δημητρίου έχει ως εξής: 

Η τοποθέτηση από μέρους μας, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο συναδέλφου μας Εισαγγελικού Λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή, μάλιστα, που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και που έχει ήδη κινηθεί τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας, όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα.

Την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω και η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου