• Πολιτική

    Υποκλοπές: Θύελλα στη Βουλή απόντος του πρωθυπουργού – Τσίπρας: Κάνατε την ΕΥΠ οικογενειακό γραφείο υποκλοπών

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου  
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Δριμεία κριτική προς τον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ασκεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Πόρισμα της Εξεταστικής για τις υποκλοπές.

    «Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος «Όταν τα πράγματα μοιάζουν να τον ευνοούν διοργανώνει φιέστες. Όταν τα πράγματα όμως είναι σκούρα τότε κρύβεται.»

    Ο κ. Τσίπρας ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κρύβετε πίσω από το απόρρητο και πίσω  από τον ανιψιό του και τον κ. Κοντολέωντα» .

    Κατηγόρησε την ΕΥΠ για «μαφιόζικες πρακτικές που ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού καθώς ήταν υπό την εποπτεία του».

    Μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Predator = ΕΥΠ και ΕΥΠ = Predator» και πρόσθεσε με ιδιαίτερα δεικτικό ύφος «υπάρχει σκάνδαλο και αυτό είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη… μετέτρεψε την ΕΥΠ σε οικογενειακό γραφείο υποκλοπών. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το απόρρητο από τη κάθαρση, το σκοτάδι από το φως όπως η  στρουθοκάμηλος… Η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ με το τέλος της Εξεταστικής Παρωδίας, η συνέχεια θα δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και στη Pega και στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη του Πρωθυπουργού, του Κυβερνήτη των κοριών. Θέλει να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.. να ακυρώσει αμέσως τη τροπολογία για την ΑΑΔΕ … Αν επιλέξει όμως για ακόμη μια φορά το ρόλο αυτού του συμπαθούς πτηνού της στρουθοκαμήλου τότε να ξέρει ότι ο δρόμος αυτός είναι πολύ ολισθηρός. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν γιατί τότε θα είμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα»

    Στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο ΚΕ της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ο οποίος στο ίδιο ύφος ακολούθησε τη ρητορική περί πτηνών λέγοντας πως «Εκτός από τη Στρουθοκάμηλο υπάρχει και ο παπαγάλος. Ακούσαμε τα ίδια ψέματα. Ακούσαμε ότι υπεκφεύγει ο πρωθυπουργός. Προτείναμε να γίνει την Τετάρτη ή όχι και εσείς αρνηθήκατε; Ψεύδεται ο κ. Τσίπρας» και έκανε λόγο για φθηνούς λεονταρισμούς και φθηνό πόρισμα.

    Μάλιστα σε μια προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση υποστήριξε ότι «Δεν πήγε κανένας συνάδελφος από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ένας δεν πήγε στην αίθουσα 148 για να διαβάσει το πόρισμα, εσείς που κόπτεστε;» και κατέληξε με βαριές κουβέντες για τους συναδέλφους του «αδιάβαστοι, ατεκμηρίωτοι και αρπακολλατζίδες. Δε θα κουνάτε το δάχτυλο σε εμάς». 

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός φέρουν ακέραια την ευθύνη όχι ενός, αλλά δύο σκανδάλων. Και για την παρακολούθηση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή και αρχηγού μιας παράταξης χωρίς να υπάρχουν εθνικοί λόγοι, αλλά και για την απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης αυτής της υπόθεσης.

    Για αυτό και αρνήθηκε η κυβέρνηση την κλήση προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, στην εξεταστική επιτροπή. Για αυτό και τρεις μήνες τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα έλεγχο στην εταιρεία που εμπορεύεται το Predator. Για αυτό και απέφυγε να ελέγξει τις συναλλαγές και τις λογιστικές εγγραφές της εταιρείας, να πραγματοποιήσει έρευνα στις εγκαταστάσεις της, να αναζητήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Δεν το κάνει γιατί προφανώς η διαδρομή του χρήματος ή τα ηλεκτρονικά ίχνη, θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στους Ενόχους. Και αυτό ακριβώς ήθελαν να αποφύγουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» επισήμανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και κατέληξε: «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στη διερεύνηση και αποκάλυψη της αλήθειας, θα ξεσκεπάσει αυτό τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε μεθοδικά, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και συνιστά απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ίδια τη χώρα. Γιατί σε θέματα δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ δεν υποχωρεί, δε συμβιβάζεται, δεν κάνει πίσω».

    Με σκληρή γλώσσα και ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που εξαπέλυσε βολές για συγκάλυψη και συσκότιση της υπόθεσης «Μεθοδεύσατε το απόλυτο σκοτάδι, το απόλυτο «θάψιμο» και τώρα, πάτε να βάλετε και κοινοβουλευτική σφραγίδα σε αυτό. Βέβαια, για να λέμε «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη», σε αυτή τη μεθόδευση, στην κραυγαλέα συγκάλυψη της υπόθεσης του ΚΚΕ, δεν ήσασταν μόνοι σας, κύριοι της κυβέρνησης! Σας έδωσε χείρα βοήθειας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Παρότι στην πρότασή του είχε ενσωματώσει τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, για να ερευνηθούν από την Εξεταστική Επιτροπή. Όμως δεν ερευνήθηκαν!

    Καμία έρευνα δεν έκανε η Εξεταστική Επιτροπή για τις «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Απολύτως καμία! Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτό. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή κάνατε σαν να μην υπήρχε η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος! Αποδείχτηκε έτσι μια θλιβερή συμπαιγνία! Ούτε ασχοληθήκατε κάν! Ούτε ερωτήσεις κάνατε! Τίποτα! «Σιγή ασυρμάτου» από όλους… Εδώ, ακόμα κι όταν ακούστηκε μέσα στην Επιτροπή, ότι «η υπόθεση του ΚΚΕ είναι κάτι πολύ μεγάλο», και πάλι όλοι σας «ποιήσατε τη νήσσαν»!

    Κατάπιατε τη γλώσσα σας! Ούτε τι εννοεί, έστω για τα μάτια του κόσμου, δεν ρωτήσατε, τον καταγγέλλοντα υπεύθυνο μάρτυρα! Ή μήπως νομίζετε ορισμένοι, πως βγαίνετε «λάδι», επειδή αφιερώσατε 5 γραμμές στο πόρισμά σας για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος; Απεναντίας, συνεχίζετε να εκτίθεστε».

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Αθήνα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στις 26 και 27 Οκτωβρίου

    Δένδιας: Αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ