• Πολιτική

    ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία της Φορολοταρίας είναι αδιάβλητη – Ποιος διενεργεί την κλήρωση

    • NewsRoom


    Στη διαβεβαίωση πως η διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη των τυχερών λαχνών της «φορολοταρίας» είναι αδιάβλητη προχωρούν οι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Η διαβεβαίωση έρχεται σε απάντηση ανακοίνωσης του Ποταμιού, η οποία βασίζεται στην παρατήρηση πως υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που στις 11 κληρώσεις μεταξύ 6 εκατομμυρίων καρτών κληρώθηκαν ίδιοι τυχεροί δύο ή και τρεις φορές.

    Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, τους ηλεκτρονικούς λαχνούς συγκεντρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ την κλήρωση διενεργεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

    Πρόκειται για φορέα με μεγάλη εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Παράλληλα διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Ποτάμι αμφισβητεί την αξιοπιστία της φορολοταρίας και ζητά παρέμβαση εισαγγελέα



    ΣΧΟΛΙΑ