• Πολιτική

    ΥΠΕΞ: Στις 25 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές με Τουρκία

    • NewsRoom
    Δένδιας από τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι: Η Ελλάδα παρούσα στις εξελίξεις

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας


    Ξεκινάει ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο οποίος θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τόνισε ότι «θα είναι προς όφελος της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης να αλλάξει η Τουρκία πολιτική. Το 2021 μπορεί να είναι ένα καλύτερο έτος, απ’ ότι το 2020. Αναμένουμε την τουρκική πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για το ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

    «H Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές, όταν οριστεί ημερομηνία, με βάση και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Κρατώ ως θετικό ότι η Τουρκία εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει η διαδικασία. Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να βρούμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουν οι επαφές», πρόσθεσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ επεσήμανε πως απαιτείται συνέπεια και συνέχεια.



    ΣΧΟΛΙΑ