Πολιτική

ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου: Αναμενόμενη η επιθετικότητά του – Έρχεται στην Αθήνα ο Μπλίνκεν

  • NewsRoom
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


Πλήρως ενημερωμένο για την νέα επίθεση κατά της χώρας μας, που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, είναι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζουν, ως «απόλυτα προβλέψιμη» τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Άντoνι Μπλίνκεν,

Η ελληνική πλευρά περίμενε την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN καθώς η Αθήνα από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει εγκαίρως και επαρκώς την αμερικανική διπλωματία για τις ελληνικές θέσεις στο θέμα των ελληνοτουρκικών και για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Αθήνα νότια από Κρήτη και Πελοπόννησο.

Διπλωματικές πηγές απορρίπτουν τις δηλώσεις που έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την επίθεση που έκανε στην Ελλάδα, μία χώρα δηλαδή που είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και απειλείται ανοιχτά με casus belli.

Μετά την επίσκεψη Τσαβούσοβλου στην Ουάσιγκτον, φαίνεται να «κλειδώνει» πλέον η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μεταβεί στην Άγκυρα και στην Ιερουσαλήμ.

Αναφερόμενος στην τελευταία τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «η χώρα μας δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε άλλη χώρα πώς θα εξοπλίζεται και τι θα επιδιώκει να προμηθεύεται. Αυτό που φροντίζει να κάνει η χώρα μας είναι να θωρακίζει την εθνική άμυνά μας και να αναδεικνύει με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται την επιθετικότητα της Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός: Ποιους είδε, τι συζήτησαν

Νταβός: Συναντήσεις Σταϊκούρα με ηγετικά στελέχη από Visa, Cisco, JTI και ΔΕΣΦΑΣΧΟΛΙΑ