• Πολιτική

    Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την ΕΥΠ που έφερε ένταση στη Βουλή – Αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

    • NewsRoom


    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για την ΕΥΠ που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Όπως είχε ζητήσει  η αξιωματική αντιπολίτευση, με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε η τροπολογία με 150 ψήφους υπέρ και 70 κατά, σε σύνολο 220 παρόντων. Υπερ ψήφισαν 150 βουλευτές της ΝΔ και κατά 70 από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από την διαδικασία αποχώρησαν οι ΚΟ ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

    Η τροπολογία για τον Διοικητή της ΕΥΠ και εν γένει το νομοσχέδιο ψηφίστηκαν εν μέσω έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς για την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία  για να “αναλάβετε ένας προς έναν και οι 158, την ευθύνη για τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία, γιατί το πρωθυπουργικό σκάνδαλο θα έχει και συνεργούς και οι συνεργοί θα είστε κι εσείς” όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος .

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως βγάζει «μικροκοματικό μεροκάματο» χωρίς σεβασμό στα θέματα εθνικής ασφάλειας και ότι «εργαλειοποιεί» τον ευαίσθητο τομέα της εθνικής ασφάλειας με μόνο στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Μάλιστα ο Γ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε σημείο επισήμανσης εκ μέρους της τότε αντιπολίτευσης από σεβασμό στο κύρος της υπηρεσίας.

    Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν και για το ότι το νομοσχέδιο εισήλθε προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.



    ΣΧΟΛΙΑ