• Πολιτική

    Είπε- ξείπε ο Κυρανάκης για τη διαγραφή Μπογδάνου – Τώρα δεν θέλει εξηγήσεις

    Είπε- ξείπε ο Κυρανάκης για τη διαγραφή Μπογδάνου - Τώρα δεν θέλει εξηγήσεις


    H αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ δεν είναι μια συνηθισμένη απομάκρυνση ενός κομματικού απόβλητου.

    Έστειλε ένα σαφές μήνυμα του τι είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει περιθώρια για κατηγορίες περί «ακροδεξιού κατήφορου», όπως της καταλογίζει σε βαθμό ρητορικής εμμονής ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η διαρροή των κυβερνητικών πηγών πως όλα αυτά «δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη, γιατί εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», είναι χαρακτηριστικό του ιδεολογικού στίγματος που επιχειρεί να θέσει το Μέγαρο Μαξίμου.

    Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγράφει ένα μέλος της ΚΟ, φανερώνει ότι υπάρχει θέμα.

    Το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει να κάνει με την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και την ασφυξία που φαίνεται ότι αισθάνονται διάφορα στελέχη και βουλευτές τα οποία δεν αντέχουν την κεντρώα πολιτική του πρωθυπουργού και την ανάδειξη προσώπων αυτής της αντίληψης – ειδικότερα δε αν είσαι βουλευτής Α’ Αθηνών, όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και βλέπεις να έρχεται o Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, αναζητείς χώρο και κοινό στα δεξιά και λες διάφορα ακραία.

    Το μήνυμα στον Μπογδάνο λοιπόν, απευθύνεται και σε άλλους.

    Μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος είχε «χαθεί» το τελευταίο διάστημα, όμως αμέσως μετά την διαγραφή του Μπογδάνου, εμφανίστηκε και αξίωσε εξηγήσεις «και από τις δύο πλευρές».  Δηλαδή… και από τον Πρωθυπουργό.

    Ωστόσο κάτι φαίνεται ότι του έκοψε το θάρρος που πήρε από τις εξελίξεις γιατί στην πορεία επιχείρησε να διορθώσει την πρώτη εικόνα του, δηλώνοντας ότι «δόθηκαν εξηγήσεις» από τις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο Γιάννης Οικονόμου είπε μιλώντας στον Σκάϊ:

    «Ο Πρωθυπουργός μίλησε με αρκετούς συνεργάτες του και όταν πληροφορήθηκε τα γεγονότα πήρε την απόφαση για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ. Μας χωρίζει άβυσσος με το ΚΚΕ αλλά δεν μπορεί βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «έχουμε κάνει κόπο να ξεφύγουμε από διχασμούς, δεν μπορούμε να τους επαναφέρουμε…Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του».

    Διαβάστε επίσης

    Τα μηνύματα Μητσοτάκη με την αποπομπή Μπογδάνου – Το παρασκήνιο διαγραφής από την γαλάζια ΚΟ



    ΣΧΟΛΙΑ