• Πολιτική

    ΗΠΑ: Τον πρώτο αφροαμερικανό υπουργό Άμυνας θέλει ο Τζο Μπάιντεν – Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει η πρόταση

    • NewsRoom
    Ο στρατηγός Λόιντ Όστιν

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν


    Ο αφροαμερικανός πρώην στρατηγός Λόιντ Όστιν αποτελεί την επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

    Ο Όστιν, ένας στρατηγός τεσσάρων αστέρων, ενώ βρίσκεται επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού υπεργολάβου Raytheon. Κάτι που προκαλεί συζητήσεις για μια σύγκρουση συμφερόντων.

    Ωστόσο ο Όστιν, τον οποίον ο Μπάιντεν αποκάλεσε «το σωστό άτομο για τη δουλειά αυτή τη στιγμή στην ιστορία του έθνους», αποσύρθηκε από την υπηρεσία μόλις το 2016. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου.

    Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τις δυσκολίες, αλλά επέμεινε ότι δεν θα ζητούσε από το Κογκρέσο να κάνει εξαίρεση για τον υποψήφιο «αν αυτή τη φορά στην ιστορία μας δεν απαιτούνταν κάτι τέτοιο». Είπε ότι δεν είχε “καμία αμφιβολία” ότι ο Όστιν θα «τιμήσει και θα σεβαστεί… την αρχή της ηγεσίας των πολιτών σε στρατιωτικά θέματα».

    Πάντως, τουλάχιστον τρεις Δημοκρατικοί , συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστή της Μασαχουσέτης, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, και του γερουσιαστή του Κοννέκτικατ Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν μια κοινοβουλευτική έγκριση για τον Όστιν.



    ΣΧΟΛΙΑ