• Πολιτική

    ΗΠΑ: Τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει επί της ανατροπής του βέτο του Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό

    • NewsRoom
    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Πηγή Wikimedia Commons

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Πηγή Wikimedia Commons


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει την Ημέρα των Χριστουγέννων στο θέρετρο του στο Παλμ Μπιτς, την ώρα που η απειλή του ότι δεν θα υπογράψει το οικονομικό πακέτο των 900 δισ. δολαρίων που ψήφισε το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας απειλεί εκατομμύρια Αμερικανούς .

    Ο πρόεδρος Τραμπ διαφωνεί με το ύψος της άμεσης επιχορήγησης προς τα νοικοκυριά ύψους 600 δολαρίων, ζητώντας να ανέβει στα 2000 δολάρια. Πρόταση που βρήκε πρόθυμους τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά όχι και τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας, που μπλόκαραν κάθε σχετική αλλαγή.

    Τη Δευτέρα, μετά το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, η Βουλή των Αντιπροσώπων όπως έχει προγραμματιστεί, θα ψηφίσει επί της ανατροπής του βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Τραμπ για το νομοσχέδιο των δαπανών άμυνας, οικονομικού ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην περίπτωση που η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι επιτυχής, η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας, θα διεξαχθεί την Τρίτη.

    Η κοινοβουλευτική μάχη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά και το πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της COVID-19 έρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη περίοδο διακοπών, εξαιτίας της πανδημίας που σκοτώνει ανθρώπους, σε αριθμούς ρεκόρ.

    Πάντως, από την πλευρά του ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τη νίκη του οποίου, στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αρνείται να αποδεχτεί ο Τραμπ, πέρασε τη σημερινή ημέρα στην οικία του στο Ντελαγουέρ, χωρίς να έχει δημόσιες εμφανίσεις, σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

     



    ΣΧΟΛΙΑ