• Πολιτική

    ΗΠΑ: Στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών για πρώτη φορά ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

    • NewsRoom


    Την πρώτη του εμφάνιση σε ντιμπέιτ θα πραγματοποιήσει ο μεγιστάνας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, καθώς θα έρθει σε σύγκρουση με τους αντιπάλους του για το χρίσμα της προεδρίας των Δημοκρατικών που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

    Ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος κατά το παρελθόν απέφευγε τέτοιες δημόσιες αντιπαραθέσεις, τώρα αναμένεται να έρθει σε σύγκρουση με τους αντιπάλους του, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τη γερουσιαστής Eλίζαμπεθ Γουόρεν, τη γερουσιαστή Έιμι Κλομπούσαρ και τον πρώην δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα και νικητή στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία στην Αϊόβα, Πιτ Μπούτιτζετζ.

    Ο δισεκατομμυριούχος επέκρινε τον Σάντερς και τους άλλους υποψηφίους, δηλώνοντας ότι το κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια των εκλογών.

    Ο Μπλούμπεργκ και Τραμπ κατέκριναν με σφοδρότητα ο ένας τον άλλο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποκαλεί τον Μπλούμπεργκ «Mini Mike» και κατηγορώντας τα ΜΜΕ του για ψευδείς ειδήσεις.

    Αντίθετα, το Μπλούμπεργκ είπε ότι ο Τραμπ «ψεύδεται για όλα».

    Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, ο Μπλούμπερκγ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της πρότασης αποπομπής του Τραμπ καθώς είχε δαπανήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.



    ΣΧΟΛΙΑ