• Πολιτική

    Πενς σε Τουρκία: Επιλέξτε, ασφάλεια του NATO ή παράτολμες κινήσεις με S-400;

    • NewsRoom
    Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

    Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος ΗΠΑ


    Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, θέτοντας της το δίλημμα αν θα παραμείνει στο NATO ή αν θα διακινδυνεύσει τη θέση της στον Οργανισμό, με τις παράτολμες αποφάσεις της όπως η  η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

    «Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης λαμβάνοντας τέτοιες παράτολμες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;» διερωτήθηκε ο Μάικ Πενς.

    Στην ομιλία του με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση «της πιο επιτυχημένης στρατιωτικής συμμαχίας στην ιστορία», όπως χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, ο Πενς, ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή με τη Μόσχα.

    Λίγο νωρίτερα, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο Πενς υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν θα παραμείνει άπραγος την ώρα που οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ «αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας που απειλούν τη συνοχή της συμμαχίας μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την παράδοση του εξοπλισμού των F-35 στην Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Τουρκία «βγάζει γλώσσα» στις ΗΠΑ για τους S-400! «Γιατί ανησυχείτε τόσο; Είμαστε σύμμαχοι!»



    ΣΧΟΛΙΑ