• Πολιτική

    ΗΠΑ: Νέο πακέτο 250 δισ. δολαρίων για τις μικρές επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Στιβ Μνούτσιν

    Στιβ Μνούτσιν


    Ένα ακόμα νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης ύψους 250 δισ. δολαρίων προωθεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι, με εντολή του Αμερικανού προέδρου ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου προκειμένου να συζητήσει ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 250 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού μικρών επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε,  είχε συνομιλίες με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, Μιτς ΜακΚόνελ, τον ηγέτη της μειοψηφίας Τσακ Σούμερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι και των ηγέτη της μειοψηφίας στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι.

    Ο ΜακΚόνελ δήλωσε από τη μεριά του πως ελπίζει να εγκριθεί το πρόσθετο πακέτο την Πέμπτη ώστε να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάναυσα από την πανδημία.

    «Θα συνεργαστούμε με τον υπουργό Μνούτσιν και τον Σούμερ και ελπίζω να εγκρίνουμε την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος προστασίας των θέσεων εργασίας ομόφωνα κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Γερουσίας την Πέμπτη», τόνισε.

    Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο για τη δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων καθώς τον προηγούμενο μήνα το Κογκρέσο ενέκρινε ένα πρόγραμμα ύψους 350 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου των 2 τρισ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ