• Πολιτική

    ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αναβάλουν το συνέδριο για την εκλογή του υποψηφίου τους

    • NewsRoom

    Τζο Μπάιντεν – Μπέρνι Σάντερς


    Το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή του συνεδρίου του για την ανακήρυξη του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, για ένα μήνα έως τον Αύγουστο, επικαλούμενο την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού.

    Η αναβολή αυτή είναι η τελευταία ένδειξη του σοβαρού αντίκτυπου που έχει η πανδημία του Covid-19 στην προεδρική κούρσα, με τις επιπτώσεις αυτές να συνεχίζονται τους ερχόμενους μήνες. Στο συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι, οι Δημοκρατικοί θα επιλέξουν επισήμως τον υποψήφιο που θα τεθεί αντιμέτωπος του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούλιο.

    «Στο σημερινό κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι η πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να πάρουμε επιπλέον χρόνο για να παρακολουθήσουμε πώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Τζο Σολμονίζ, επικεφαλής του συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

    Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας να έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, η προεκλογική εκστρατεία έχει μετακινηθεί σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο και πολλές Πολιτείες έχουν αναβάλει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος και επικρατέστερος για το χρίσμα, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε χθες την αναβολή του συνεδρίου, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε από ένα «πρόχειρο στούντιο», ένα δωμάτιο ψυχαγωγίας στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ.

    Μοναδικός αντίπαλος του Μπάιντεν για το χρίσμα του κόμματος είναι ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.



    ΣΧΟΛΙΑ