ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Επιτροπή Τραπεζικών Θεμάτων της Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Τζερόμ Πάουελ για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) με ψήφους 22 υπέρ έναντι 1 κατά.
Με την έγκριση της Επιτροπής αυτής, ανοίγει ο δρόμος για να δώσει και η ολομέλεια της Γερουσίας τη θετική ψήφο της ώστε ο Πάουελ να διαδεχτεί την Τζάνετ Γέλεν στην κεφαλή της Fed.
Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Γερουσία. Η θητεία της 71χρονης Γέλεν, η οποία είχε διοριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα, λήγει στις 3 Φεβρουαρίου.
Ο Ρεπουμπλικανός Πάουελ θεωρείται μετριοπαθής και συμβιβαστικός. Το 2012 είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για το διοικητικό συμβούλιο της Fed και η υποψηφιότητά του είχε εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για τη Μαρίνα Αλίμου – Ξεκινούν το φθινόπωρο οι εργασίες
- Πώς απαντούν Ψάλτης, Μεγάλου, Μυλωνάς, Καραβίας στην «εισβολή» της Revolut στην Ελλάδα
- Nóema: Ανακοινώθηκε ο νικητής του πρώτου βραβείου χειροτεχνίας πρωτοβουλία Μαρέβας Μητσοτάκη
- Πώς ο Γιώργος Περιστέρης οδήγησε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να βρει 659 εκατ. ευρώ από τα ξένα funds σε… μισή ώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.